x
Annonce
Aabenraa

Ny SønderjyskE-træner: Assistent tager et spring opad

Peter Nielsen debuterede som assistenttræner for SønderjyskE Damehåndbold 26. oktober sidste år i hjemmekampen mod TMS Ringsted. Nu er han klar som ny cheftræner. Arkivfoto: Timo Battefeld
Det bliver 34-årige Peter Nielsen, der bliver ny cheftræner og sportschef i SønderjyskE Damehåndbold. Den nuværende assistenttræner er beæret over at få tilbudt jobbet.

Aabenraa: Da Peter Nielsen i oktober hovedkulds blev kastet ind i jobbet som assistenttræner for SønderjyskE's håndboldkvinder, var det hans første trænerjob.

Nu kan den 34-årige, tidligere ligaspiller kalde sig cheftræner og sportschef. Han har netop underskrevet en toårig kontrakt med SønderjyskE og afløser dermed klubbens mangeårige spydspids, Olivera Kecman, der selv har ønsket, at den igangværende sæson bliver hendes sidste.

- Jeg er meget, meget stolt over at blive vist den tillid. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg allerede nu skulle blive cheftræner. Måske om halvandet år, men ikke nu, siger Peter Nielsen.

At han kun har fire måneders trænererfaring på cv'et har ikke haft betydning for bestyrelsesformand Hans Henrik Damgaard:

- Peter har fra første dag vist, at han er et stort trænertalent, forklarer Damgaard, og han bakkes op af SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen, der også har været med i ansættelsen:

- Han har virkelig vist sig godt frem, siden han kom til klubben i efteråret, og han har overbevist os om, at han har meget mere i sig, så det bliver spændende at følge, når han til sommer overtager holdet, siger Klaus Rasmussen.

Annonce
Peter har håndboldhjerne, er en fantastisk personlighed, og så har han med sine mange år i Fredericia vist, at han er klubmenneske. Han har de værdier, der er SønderjyskE's.

Anbefaling fra afgående cheftræner Olivera Kecman

Travlt med ny trup

Har Peter Nielsen ikke den store trænererfaring, så har han det til gengæld som spiller. I den danske liga var han i mange år den bærende spiller for Fredericia HK, han har været udlandsprofessionel i Polen, Tyskland og Norge, og han spillede tilbage i 2007 også tre landskampe.

- Jeg føler, jeg har en masse at tilbyde på det sportslige plan, men det er klart, at hvor jeg har vidst stort set alt, der rørte sig i herrehåndbold, så skal jeg nu ud og se nogle damekampe. Der kommer jo nye navne fra agenter hele tiden, siger den kommende træner om det arbejde, der allerede er gået i gang, selv om han officielt først tiltræder til sommer.

SønderjyskE Damehåndbold har nemlig endnu ikke aftale med én eneste spiller.

- Olivera og jeg har allerede arbejdet lidt på det, men den næste måned bliver benhårdt arbejde i forhold til at få lukket nogle aftaler, forklarer Peter Nielsen.

Job er sagt op

Den nye trup vil blive en kombination af gengangere og nye spillere. Andet kan den nye cheftræner/sportschef ikke sige lige nu.

- Men man vil komme til at se os spille ud fra nogle meget tydelige koncepter, kan han love, og så vil hans fokus også være på talentsamarbejdet. Helt i ånd med formand Hans Henrik Damgaards nylige udmelding om, at han gerne ser SønderjyskE vende tilbage til tidligere tids dyder, hvor der var en håndfuld egne spillere i førsteholdstruppen.

- Vi skal have et bredt samarbejde med både Rødekro-Aabenraa Håndbold og Elite Aabenraa og i det hele taget samarbejde i Aabenraa om at få det bedste mulige produkt. Her er i hvert fald masser af potentiale, mener Peter Nielsen efter sine fire måneder i klubben og i byen.

Cheftræner, sportschef, talentspejder. De opgaver kommer til at tage tid, så Peter Nielsen, der i sit civile erhverv er tømrer, har meddelt sin arbejdsgiver, at han er væk til sommer.

- Jeg har dog lovet ham at blive indtil da, fordi der er rigtigt meget at lave. Så der bliver et par travle måneder nu, siger han, men understreger, at den er clearet af på hjemmefronten:

- Ja, konen har sagt god for det. Det er ikke første gang, hun er storsindet på den side.

Kommer til at pendle

  • Peter Nielsen bor i Børkop, og det har han ingen planer om at ændre på, selv om han har fået job i Aabenraa.
  • Han er gift og har to børn, Vida på 9 år og Viggo på næsten tre.
  • Og spillerne i SønderjyskE behøver ikke være bekymrede for, at der bliver kaldt til træning søndag kl. 9. Det tidspunkt er helligt - da går han nemlig til trilletrolle med Viggo.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce