Annonce
Ribe-Esbjerg HH

Ny Søren Haagen-aftale: Den gamle tager en tørn mere

Da Søren Haagen i marts fyldte 45 år, var JydskeVestkysten på plads med en kagemand til fødselaren. Vi kommer gerne igen, når Haagen fylder 50 år. Hans nye kontrakt med Ribe-Esbjerg er dog etårig. Foto: Chresten Bergh
De fleste elitesportsfolk har for længst indstillet karrieren, når de er i midten af fyrrerne, men det gælder ikke for veteranmålmand Søren Haagen. Han er frisk på endnu en sæson i Ribe-Esbjergs mål.

For knapt et par måneder siden fyldte håndboldmålmand Søren Haagen 45 år, men veterankeeperen har stadig masser af lyst til at spille med på højt niveau.

Og Haagen og Ribe-Esbjerg HH er netop nået til enighed omkring en kontrakt for den kommende sæson, hvor vestjyderne udover Søren Haagen har keeperne Tim Winkler, der har været skadet i hele denne sæson, og Søren Rasmussen på kontrakt.

Sportschef Sune Agerschou glæder sig over, at det er lykkedes at få en aftale strikket sammen med Haagen, der arbejder som lærer på en privatskole.

- Vi har fundet en god løsning, hvor Søren går ned i tid som lærer. Det betyder, at han kan deltage i nogle flere af vores træninger. Søren har haft en god sæson, og han har flere gange været kampafgørende. Selvom han efterhånden er godt oppe i årene, har han leveret varen i flere sæsonen i træk.

Annonce

Lang håndboldpause

Søren Haagen, der tidligere i karrieren var på landsholdet og omkring storklubber som Flensburg-Handewit og Kiel, indstillede egentlig håndboldkarrieren helt tilbage i 2004 på grund af en bindevævssygdom, men i 2014 var han pludselig tilbage. Og efterfølgende er det så gået slag i slag med ophold i GOG, Mors-Thy, KIF Kolding og Ribe-Esbjerg HH, der i denne sæson lige akkurat missede slutspillet.

Det vil Haagen gerne være med til at ændre på i næste sæson.

- Jeg håber, at vi i næste sæson vil kunne se en positiv udvikling af holdet, som betyder, at vi kan komme lidt højere op i tabellen. Og så er jeg simpelt hen bare rigtig glad for, at jeg har forlænget min aftale med endnu en sæson og kan fortsætte i den by, hvor jeg spillede som ungdomsspiller.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce