Annonce
Ribe-Esbjerg HH

Ny Søren Haagen-aftale: Den gamle tager en tørn mere

Da Søren Haagen i marts fyldte 45 år, var JydskeVestkysten på plads med en kagemand til fødselaren. Vi kommer gerne igen, når Haagen fylder 50 år. Hans nye kontrakt med Ribe-Esbjerg er dog etårig. Foto: Chresten Bergh
De fleste elitesportsfolk har for længst indstillet karrieren, når de er i midten af fyrrerne, men det gælder ikke for veteranmålmand Søren Haagen. Han er frisk på endnu en sæson i Ribe-Esbjergs mål.

For knapt et par måneder siden fyldte håndboldmålmand Søren Haagen 45 år, men veterankeeperen har stadig masser af lyst til at spille med på højt niveau.

Og Haagen og Ribe-Esbjerg HH er netop nået til enighed omkring en kontrakt for den kommende sæson, hvor vestjyderne udover Søren Haagen har keeperne Tim Winkler, der har været skadet i hele denne sæson, og Søren Rasmussen på kontrakt.

Sportschef Sune Agerschou glæder sig over, at det er lykkedes at få en aftale strikket sammen med Haagen, der arbejder som lærer på en privatskole.

- Vi har fundet en god løsning, hvor Søren går ned i tid som lærer. Det betyder, at han kan deltage i nogle flere af vores træninger. Søren har haft en god sæson, og han har flere gange været kampafgørende. Selvom han efterhånden er godt oppe i årene, har han leveret varen i flere sæsonen i træk.

Annonce

Lang håndboldpause

Søren Haagen, der tidligere i karrieren var på landsholdet og omkring storklubber som Flensburg-Handewit og Kiel, indstillede egentlig håndboldkarrieren helt tilbage i 2004 på grund af en bindevævssygdom, men i 2014 var han pludselig tilbage. Og efterfølgende er det så gået slag i slag med ophold i GOG, Mors-Thy, KIF Kolding og Ribe-Esbjerg HH, der i denne sæson lige akkurat missede slutspillet.

Det vil Haagen gerne være med til at ændre på i næste sæson.

- Jeg håber, at vi i næste sæson vil kunne se en positiv udvikling af holdet, som betyder, at vi kan komme lidt højere op i tabellen. Og så er jeg simpelt hen bare rigtig glad for, at jeg har forlænget min aftale med endnu en sæson og kan fortsætte i den by, hvor jeg spillede som ungdomsspiller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce