Annonce
Trekantområdet

Fire venner åbner salon med skønhed og tatoveringer i Fredericia

Stephanie Pagh og Yusuf Matuvo i P.M Beauty N' Tattz på hjørnet af Luthersvej og Glentevej. Foto: Peter Friis Autzen
Fire gode venner står bag P.M Beauty N' Tattz, der tilbyder alt fra negle til tatoveringer.

Fredericia: Fire gode venner er gået sammen og har åbnet den kombinerede skønheds- og tatoverings-salon P. M Beaty N' Tattz på hjørnet af Luthersvej og Glentevej. Her tilbyder de blandt andet negle-pleje, hårextensions og tatoveringer.

25-årige Stephanie Pagh er ejer af stedet. Hun står for tatoverings-delen af forretningen, mens vennerne Yusuf Matovu, Annika Bruun og Maria Matovu sørger for de andre elementer i salonens palet af tilbud.

Stephanie har længe haft lyst til at folde sin indre tatovør ud og blive selvstændig. Så hun glæder sig over at have fundet en model, hvor det kan lade sig gøre - og hvor gode venner er med i foretagendet.

- Jeg var i Spanien for at arbejde som tatovør der, da Yusuf ringede og foreslog mig at åbne her, fordi lokalerne var ledige. Og så tog jeg hjem og gik i gang, siger hun.

Annonce
Det er skønt at have åbnet sit eget sted. Og så endda sammen med sine venner.

Stephanie Pagh

Udlært og erfaren

Stephanie har altid været en kreativ sjæl. Hun er udlært tatovør i Kolding og har siden valgt at fokusere sine mange kreative idéer til netop tatovør-faget.

- Jeg kan godt have det med at sætte lidt rigeligt i gang på samme tid. Men jeg har lært, at jeg må fokusere på én ting ad gangen - og det blev det her. Tatovering er det vigtigste for mig, siger hun.

Tidligere var tatovering og skønhedsbehandling to adskilte ting.

- Men i de senere år er de blevet koblet sammen. Det er egentlig ikke så mærkeligt: Det handler jo alt sammen om, hvordan man ser ud, siger Yusuf, der blandt andet står for hårextensions.

Trods sin unge alder er Stephanie allerede en erfaren tatovør.

- Jeg laver alle former for tatoveringer i sort og gråtoner. Men personligt holder jeg mest af chicano-stilen. Mine kunder roser mig, siger Stephanie og ser ud til ikke at bryde sig om at rose sig selv.

Hvordan er du blevet god - alle starter jo uden erfaring?

- Ja, man øver sig. Både på øvehud (et kunstigt, gummi-lignende "hud"-produkt, red.) og på venner, der lader en prøve på dem. Og så har jeg også tatoveret mig selv.

Drømmer om natten

Stephanie går så meget op i tatoveringer og den nye salon, at hun kan drømme om den om natten.

- Vi håber selvfølgelig at få succes med salonen her. Og på sigt kunne vi godt tænke os at åbne et sted mere. Men nu må vi se, siger hun.

Stephanie glæder sig over, at Yusuf ringede til hende i Spanien og fortalte om de ledige lokaler. Det gør han også.

- Vi måtte gøre en del ved lokalerne, inden vi kunne åbne. Men nu er vi her. Og vi er blevet taget godt imod, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce