Annonce
Team Esbjerg

Ny sejr: Team Esbjerg vinder deres slutspilspulje i sikker stil

Team Esbjerg kunne juble efter den sikre sejr over Viborg HK. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Hjemmesejr på 29-25 over Viborg HK betyder, at Team Esbjerg er sikker på at slutte på førstepladsen i slutspilspuljen.

Så er den ged barberet.

Team Esbjergs håndboldkvinder gjorde, hvad de skulle, da de fredag besejrede Viborg HK med 29-25 (15-14) hjemme i Blue Water Dokken i den næstsidste af de seks kampe i deres slutspilspulje.

Dermed er Team Esbjerg oppe på 10 point i puljen og sikker på førstepladsen, selvom der resterer en kamp på eget halgulv mod Herning-Ikast på mandag.

Det betyder, at Team Esbjerg får en fordel i DM-semifinalerne, hvor modstanderen bliver København eller Nykøbing Falster. Team Esbjerg indleder hjemme lørdag den 27. april og spiller også foran eget publikum, hvis det bliver nødvendigt med en tredje og afgørende kamp.

Team Esbjerg havde fint styr på Viborg HK. I begyndelsen af anden halvleg strammede cheftræner Jesper Jensens tropper grebet, og så kunne gæsterne ikke længere være med.

Kristina Liscevic var i overdådigt spillehumør. Hun blev Team Esbjerg-topscorer med ni mål og diskede op med den ene lækre indspil efter det andet.

Meget mere på www.jv.dk lidt senere...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

Færre vinterudgifter i Vejen Kommune

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];