Annonce
Ishockey

Ny sejr til Esbjerg Energy

Mark Pederson, til højre, og assistent Thor Dresler har fået en fin start på den nye sæson. Arkivfoto.
To debutantmål af Zach Pochiro bag sejr over Rungsted. Kasper Krogh stod en fin kamp i målet.

Esbjerg Energy vandt også sin anden træningskamp i denne sæson, da mesterholdet fra Rungsted blev sendt hjem med et 3-2-nederlag søndag eftermiddag. Tirsdag aften blev det som bekendt 7-0 i Herning.

Jesse Mychan åbnede scoringen i første periode, inden gæsterne med to mål i anden periode tog teten i kampen. Da det var allermest nødvendigt, viste en af de nye, Zach Pochiro sig frem med to scoringer i tredje periode.

Brett Welychka, der stod skarpt i billedet med tre scoringer i 7-0-sejren over Herning i tirsdags, havde en mindre god dag og brændte et par store chancer.

Esbjerg Energy, der var uden Christian Wejse og den syvende udlænding, Trevor Cheek, måtte kæmpe hårdt for sejren i de sidste minutter, da Rungsted pressede hårdt på. Et halvt minut før tid fik Niklas Andersen en udvisning, og det øgede i sagens natur presset på Esbjerg Energy-målet, men her stod Kasper Krogh godt og solidt, som han havde gjort i hele kampen, og reddede sejren med et par fine parader til stor jubel for de 920 tilskuere.

Esbjerg Energy spiller sin næste træningskamp tirsdag aften i Vojens.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce