Annonce
Sønderjylland

Ny sengebygning taget i brug: Finn blev den første

Assisteret af oversygeplejerske Annette Holm Lauritsen fik Finn Brandt Søndergaard lov til at klippe det grønne bånd over, og så var det nye sengeafsnit indviet. Foto: Henrik Houman, Sygehus Sønderjylland
Fredag flyttede de første patienter ind i den nye sengebygning på Sygehus Sønderjylland Aabenraa. Det markerede samtidig, at Sønderjyllands nye akutsygehus er ved at være helt færdigt.

Aabenraa: Torsdag aften modtog Sygehus Sønderjylland godkendelse til at tage den nye sengebygning i Aabenraa i brug. Og så gik det hurtigt.

Lidt efter ni fredag morgen skubbede portør Martin C. Sørensen af sted med Finn Brandt Søndergaards seng. Den 66-årige herre fra Vojens var den første patient, der blev flyttet fra det gamle sygehus og over i de nye omgivelser.

- Det er en stor ære, og jeg er spændt på at se, hvordan det ser ud, sagde Finn Brandt Søndergaard ifølge en pressemeddelelse fra Sygehus Sønderjylland, inden han blev trillet af sted på den få minutter korte tur.

Ved ankomsten til den nye afdeling stod hele personalet linet op, og et grønt silkebånd spærrede vejen helt ind til sengestuerne. Det fik Finn Brandt Søndergaard lov til - assisteret af oversygeplejerske Annette Holm Lauritsen - at klippe over, inden turen gik resten af vejen hen mod sengestue 238.

- Det er rigtig flotte lokaler, og jeg kan godt lide, at de hvide vægge bliver brudt af naturtræ, var den umiddelbare reaktion fra Finn Brandt Søndergaard.

Nu er der 270 sengepladser

  • Den nye bygning indeholder seks etager med laboratorier, blod­prøvetagning, intensivafdeling, ambulatorier og sengeafdelinger.
  • Fire etager i den nye hvide bygning er rene sengeafsnit, hvor der er 30 sengepladser på hver etage. Derudover er der 13 intensivstuer og 8 urologiske stuer. Hertil kommer 24 ambulatorierum, som også kan omdannes til sengestuer.
  • Sygehuset i Aabenraa har fremover i alt 270 sengepladser.
  • Sygehuset er udvidet fra oprindelige 25.600 kvadratmeter til 80.000 kvadratmeter.
  • Foruden de mange nye kvadratmeter vil store dele af det eksisterende sygehus blive renoveret i 2020.
  • Efter udbygningen har sygehuset plads til 210.000 ambulante besøg, 36.000 indlæggelser og andre former for patientkontakt i løbet af året.
  • Kilde: Sygehus Sønderjylland

Nye arbejdsgange er trænet

Det var afdelingen Kirurgi, der først indtog den nye sengebygning, og sygeplejerske Iben Mailandt var glad for endelig at komme i gang i det nye.

- Vi har talt om flytningen i mange år, de seneste måneder har vi trænet nye arbejdsgange, og nu er vi her de nye flotte rammer. Det er helt fantastisk, sagde hun og fortsatte:

- Det er stort at komme herover. Som noget nyt er der enestuer til alle patienter, og det giver et fortroligt rum mellem patienten og behandlerne, hvilket er svært at have på en flersengsstue. Så jo, det er rigtig godt, og vi glæder os til rigtigt at tage den nye bygning i brug.

Administrerende sygehusdirektør Peter Fosgrau havde også et par ord til den store dag.

- Det er kulminationen på mange års byggerier, så jeg er da både glad og stolt over, at vi nu er klar til at give patienterne en god service i nye omgivelser, sagde Peter Fosgrau, der samtidig kunne glæde sig over, at tidsplanerne i forhold til indflytning nu er overholdt.

Annonce

Officiel indvielse til februar

I løbet af de næste uger flytter Intensiv efterfulgt af Ortopædkirurgi ind. Indflytningerne er samtidig startskuddet til et år med masser af andre flytninger. Mange afdelinger flytter rundt, og der bliver også flyttet afdelinger mellem Aabenraa og Sønderborg, forklarer sygehuset i pressemeddelelsen.

Torsdag den 20. februar indvies det nye akutsygehus så officielt, hvor alle får mulighed for at komme ind i det nye lager, det topmoderne laboratorium, det nye kapel, de to øverste etager i sengetårnet og se den store sengevasker.

Derudover vil der blive en mere formel seance, hvor 250 særligt indbudte gæster vil fejre indvielsen. Her er blandt andet kongehus, regering og folketing inviteret.

Portør Martin C. Sørensen fik den store ære at køre den første patient til den nye sengebygning. Foto: Henrik Houman, Sygehus Sønderjylland

Social og sundhedsassistenterne Kirsten Lindemann og Kirsten Schøwing var også klar til at flytte. Foto: Henrik Houman, Sygehus Sønderjylland
Ledende overlæge på Kirurgi Per Helligsø var forbi for at hilse på den første patient på det nye sengeafsnit, Finn Brandt Søndergaard. Foto: Henrik Houman, Sygehus Sønderjylland
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Annonce