Annonce
Tønder

Ny SF-formand håber på flere kvinder i lokalpolitik

Bjarne Lund Hennebjerg (foto) har overtaget formandsstolen i SF efter Henrik Møller, der 1. juni sprang ud som medlem af Alternativet. Foto: Martin Franciere

Efter Henrik Møllers overraskende afgang som formand og kandidat for SF i Tønder, tager Bjarne Lund Hennebjerg over. Han har en fortid hos socialdemokraterne og håber, at SF og kvinder for et godt valg i november.

Annonce

TØNDER: Det kom som lidt en af bombe, da SF's formand Henrik Møller den 31. maj overtog partifællen Søren Ebbesen Skovs taburet i byrådssalen, for så dagen efter at springe ud som medlem af det nystiftede parti Alternativet. Dermed stod SF både uden mandat i byrådsalen og uden formand. Mandattet er fortsat væk, men partiets lokale formandsstol har fundet ny ejer.

Den sidder tidligere kørelærer og nuværende faglærer for ambulance-reddere, Bjarne Lund Hennebjerg, Jejsing, nu på.

- Det var bestemt ikke noget jeg havde tænkt på, men vi bliver nødt til at komme videre, og så har jeg sagt ja til at være formand i en periode. Jeg håber, at SF kommer stærkt tilbage, siger Bjarne Lund Hennebjerg.

Når Henrik Møller efter næsten 15 år som aktiv i SF på lokalt og regionalt plan pludselig brød med partiet, skete det, fordi han følte, at folk omkring spændte ben for hans politiske arbejde.

Ved forårets opstillingsmøde måtte han tage til takke med tredjepladsen på den prioriteret opstillede kandidatliste, og han var dermed reelt set uden chance for at opnå valg.

Fem kandidater

Efter at Henrik J. Møller, Hostrup, har trukket sig og har meldt sig ind hos Alternativet, har SF Tønder fem navne tilbage påkandidatlisten til kommunalvalget den 21. november.Ud over spidskandidat Mathilde Zielfeldt, Tønder, og Bjarne Lund Hennebjerg, Jejsing, som toer, er det Christina Naphat, Abild, Emilie Sørensen, Tønder, og Signe Roesen Kristensen, Lydersholm.

Politisk har Bjarne Lund Hennebjerg en fortid hos socialdemokraterne, og han har også tidligere været opstillet som byrådskandidat for partiet. Men for omkring 10 år siden skiftede han til SF.

- Der er brug for SF. Vi har brug for et byråd i Tønder, der afspejler befolkningens sammensætning, siger Bjarne Lund Hennebjerg.

Han er selv opstillet som kandidat til efterårets kommunalvalg i november, men han håber ikke mindst at partiets nye spidskandidat, Mathilde Ziefeldt, får et rigtig godt valg.

- Jeg bakker virkelig op omkring Mathilde, for vi har brug for flere kvinder i politik. Ved sidste kommunalvalg var det chokerende at se, hvor få kvinder der kom ind. I nogle af de siddende udvalg, f. eks. teknik- og miljøudvalget, sidder der kun mænd, der videresender deres indstillinger til økonomiudvalget, hvor der ligeledes kun sidder mænd. Det kan resultere i uheldige og smalle beslutninger, lyder det fra den nye SF-formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce