Annonce
Esbjerg

Ny single fra Kellermench

Kellermensch har udsendt en ny single og tager på turne i efteråret med start på Tobakken i Esbjerg. Arkivfoto: Annett Bruhn

Esbjerg: Det rumsterer igen i den esbjergensiske Keller.

Rockbandet Kellermensch havde på sin Facebookside mere end antydet, at der ville ske et eller andet den 24. januar, og det kom til at holde stik.

Som forsanger Sebastian Wolff tidligere har fortalt i JydskeVestkysten er der i den senere blevet arbejdet på nyt materiale, og fredag sendte bandet så en ny single ud i verden.

Titlen på den nye single er "Nothing", og der er tale om en nummer i den blødere afdeling, når man sammenligner med meget af Kellermenschs tidligere materiale.

Samtidig annoncerede bandet, at der er en efterårsturné i vente.

Første show bliver på hjemmebanen på Tobakken i Esbjerg fredag den 13. november, og derfra går turen videre til Skraaen i Aalborg, Voxhall i Aarhus, Posten i Odense, Gimle i Roskilde og til sidst er det Store Vega i København, der skal have Kellermensch på scenen.

Tiden må vise, om Kellermensch har et helt nyt album klar, når bandet tager på turne. /jeo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce