Annonce
Sønderjyske Fodbold

Ny skade i SønderjyskE: Forsvarsprofil forlod træningen

Pierre Kanstrup (12) fra SønderjyskE og Patrick Banggaard (26) fra SønderjyskE fejrer sejren efter 3F Superligakampen mellem SønderjyskE og Brøndby på Sydbank Park søndag den 18. oktober 2020. Kampen endte 2-0.. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)
Fredagstræningen sluttede før tid for SønderjyskE's Pierre Kanstrup. Forsvarsspilleren er tvivlsom til søndagens kamp i Randers.
Annonce

Fodbold: Ederne fra Glen Riddersholms sammenbidte mund stod i kø. Han råbte ikke højt, men bandede vist mest til sig selv - og til Simon Poulsen, der stod i nærheden.

SønderjyskE-cheftræneren havde netop set Pierre Kanstrup forlade træningen med en skade. Med det ene bukseben i shortsene smøget op og hånden på låret gik forsvarskrumtappen mod idrætscentret. En forstrækning. Endnu en.

- Når man ser en spiller igen i dag gå ud af banen, så er det svært at styre sine følelser, det vil jeg gerne tilstå, sagde Glen Riddersholm efter fredagstræningen.

Torsdag trænede hverken Alexander Bah, Johan Absalonsen eller Mads Albæk ifølge Der Nordschleswiger. Bah og Albæk var tilbage på træningsbanen fredag. At Albæk ikke trænede skyldtes først og fremmest fornuft. SønderjyskE har fundet ud af, hvordan han skal disponeres, for at han ikke går i stykker. Bahs fravær skyldtes en forstrækning, men wingbacken trænede fuldt med fredag og så ikke ud til at være det mindste forstyrret af en skade. Med mindre han løber ind i en ny skade eller forværrer forstrækningen, spiller han søndag.

Anderledes usikker er situationen omkring Pierre Kanstrup altså. Umiddelbart efter træningen kendte ingen naturligvis endnu til omfanget af skaden.

Annonce

Tour de France med tre gear

Glen Riddersholms irritation skyldtes den ringe træningsbane, han første gang kritiserede offentligt for et år siden i JydskeVestkysten. Den er for blød og fører derfor til for mange skader, mener han.

- Vi kan ikke blive ved med at flytte os og udvikle os, hvis vi ikke får nogle bedre forhold, fortæller Glen Riddersholm.

For at undgå flere skader har SønderjyskE indrettet træningen anderledes. For eksempel spillede holdet kun en specifik boldbesiddelsesøvelse, der fungerer som en del af den taktiske forberedelse til Randers-kampen, i intervaller af ét minut i stedet for tre minutter som normalt.

- Det gør, at vi mister små procenter. Elitefodbold er et marginalspil, og de små marginaler, vi kunne lægge til, dem må vi trække fra. Det svarer til, at jeg skulle køre tre Tour de France-etaper på en tregearet SCO, mens jeg til resten af etaperne har samme udstyr som konkurrenterne, siger cheftræneren.

Spiller Pierre Kanstrup ikke søndag, ligner Philipp Schmiedl eneste mulige erstatning, fordi Isak Olafsson har døjet med sygdom - og ikke corona, vel at mærke.

Fra på mandag træner SønderjyskE på kunstgræs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Beboere i den hårde ghetto: Vil ikke stemples som dovne og kriminelle

Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce