Annonce
Haderslev

Ny skole blev taget i brug i hjemmesko: Indvielsesfesten må vente

Fra venstre 0. klasse-eleverne Daniel, Silas, Avista, Fatima i midten, Vigga og to gange Merle er nogle af de få børn, der har taget den nye skole i brug. De synes, at det hele er godt -  både lokalerne og legepladserne, men de savner deres kammerater og glæder sig til, at alle må komme i skole igen. Foto: Dorthe Rasmussen
Mandag blev den nye Erlev Skole taget i brug. Det blev fejret af de cirka 20 børn, der er i nødpasning på skolen lige nu. De fleste elever sidder stadig derhjemme og har fjernundervisning.
Annonce

HADERSLEV: Det var en meget underlig dag, da den nye Erlev Skole mandag blev taget i brug.

De børn som skolen er bygget til, var der nemlig ikke ret mange af.

Der var helt stille på gangene, kun af og til kom en håndværker eller en lærer forbi og sagde hej.

Lidt festligt blev der, da der blev serveret kagemand og saftevand til de cirka 20 børn i nødpasning samt voksne, der er på skolen lige nu.

Da journalisten spurgte de tilstedeværende børn, hvad de synes var allerbedst ved deres nye skole, så lød svaret:

- Det hele!

Annonce

Besøg af politikerne

Alle er begejstrede for den nye skole.

Når de mange hjemsendte børn kan komme i skole igen, så skal de også huske hjemmeskoene.

Erlev Skole bliver nemlig en skofri skole, fortalte skoleleder Karsten Rudbeck Jessen.

Ved indgangen til skolen skifter eleverne til hjemmesko.

- Det giver en anden ro, konstaterede skolelederen, som glæder sig til, at den nye skole rigtig kan blive taget i brug.

Skolens fødselsdag hedder den 1. februar, men fordi børnene har haft hjemmeundervisning siden nytår, så har lærerne kunnet pakke tingene hurtigere ned  i Buegade og tage den nye skole i brug en uge før tid.

Borgmester H. P. Geil, formand for Udvalget for Børn og Familier, Henrik Rønnow, og næstformand i Udvalget for Børn og Familier, Signe Knappe, kiggede kort forbi på skolen for at være med til at markere begivenheden sammen med børn og personale.

Annonce

Alle ønsker blev opfyldt

Skoleleder Karsten Rudbeck Jessen bød velkommen og fortalte, hvor spændte alle har været på at tage den nye skole i brug.

Alle drømmer om, hvordan indretningen kan understøtte undervisningen og det pædagogiske arbejde,  og det er stort set blevet til virkelighed:

- Det er en ganske særlig dag, men jeg glæder mig til, vi kan hejse flaget uden for, og alle kan være med til at fejre det. For det fortjener forældrene, medarbejderne og børnene. Det er fantastisk, at vi nu kan tage skolen i brug. Vi havde en ønskeliste, men det er stort set blevet en tjekliste, fordi vi har fået det, som vi gerne ville, sagde Karsten Rudbeck Jessen.


Det er en ganske særlig dag, men jeg glæder mig til, vi kan hejse flaget uden for, og alle kan være med til at fejre det

Karsten Rudbeck Jessen, skoleleder Erlev Skole


Borgmester H. P. Geil holdt en kort tale til børn og medarbejdere. Her lovede han, at der ville blive holdt en rigtig indvielse, når det igen er muligt at gøre det ordentligt. Men som han sagde:

- I mellemtiden tager vi skolen i brug, for vi kan ikke have en tom skole stående, som vi ikke har taget i brug endnu, fordi vi venter på en indvielse.

Det er første gang i 42 år, der indvies en ny skole i Haderslev Kommune. Sidste gang det skete, var da Favrdalskolen stod færdig.

Dorrit Falk fra 0. klasseteamet er en af de få lærerne, der stadig har børn i skolen . Cirka 20 børn i indskolingen er i nødpasning. Mandag var der kagemand og saftevand for at fejre ibrugtagelsen af den nye skole, der erstatter den over 100 år gamle Sdr. Otting Skole i Buegade. Som det kan ses, er der stadig en del papkasser med ting, der skal pakkes ud.  Pressefoto
Også udendørs er arealerne taget i brug., Mariehønen her er et hit blandt de mindste elever. Pressefoto
Så er der kaffe. Fra venstre Lasse og Jakob Rasmussen fra Frellsen Kaffe er her i gang med at installere den nok vigtigste maskine på lærerværelset. Foto: Dorthe Rasmussen
Den nye skole er på 6.000 kvadratmeter. Hver årgang har deres egen fløj, og der er også et køleskab til madpakkerne. På alle måder sætter den nye skole en helt ny standard.  Skolelederen håber, at der kan inviteres til åbent hus før sommerferien. Foto: Dorthe Rasmussen
Borgmesteren holdt en kort tale, da den nye skole blev taget i brug. Han lovede, at der vil komme en rigtig indvielsesfest senere. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce