Annonce
Tønder

Ny skole vokser og ansætter flere lærere

Marieskolens årsregnskab for 2016 viste et underskud på knap en million kroner. Men det var forventeligt, siger revisor.

Annonce

Tønder: Marieskolen ved allerede nu, at den kommer til at passere den magiske grænse på 150 elever efter sommerferien. Det kunne en stolt bestyrelse berette ved skolens årlige generalforsamling.

- Vi er utrolig glade og ikke mindst stolte over den fremdrift Marieskolen har, hvor vi allerede nu ved, at det nye skoleår byder på minimum 150 elever. Og hvis alt går efter planen, så åbner vi også en børnehave inden for overskuelig fremtid, siger Poul Erik Hunderup, formand for Marieskolens bestyrelse.

På Marieskolen er der højst 20 elever i hver klasse, ligesom lærernomineringen er relativ høj. Det kan ses i årets regnskab, hvor skolens revisor, Per Haller fra revisionsselskabet Beierholm under generalforsamlingen præsenterede et årsregnskab for 2016, der viste et forventeligt underskud på knap en million.

Flere lærere

Marieskolen runder efter sommerferien 150 elever fra 0.-9. klassen. Efter sommerferien skal der ansættes tre-fire nye lærere. Skolen startede i august 2015 og tager derfor hul på 3. skoleår til august.

Annonce

Ingen grund til bekymring

- Årsresultatet vækker ingen bekymringer ved mig, det er helt naturligt, at en nyopstartet skole i fremdrift koster penge. Årsagen til årets underskud skal findes i, at skolen vækster mere end forventet, hvilket har betydet, at man har måttet ansætte flere lærere til at undervise de mange børn. Udgiften til lærerne falder som bekendt her og nu, hvorimod statstilskuddet til eleverne først kommer til udbetaling året efter, udtaler Per Haller i en pressemeddelelse.

Generalforsamlingen gav Marieskolen en ny bestyrelse, der nu består af Poul Erik Hunderup, Paul Jacob Meyer, Heidi Møller Nielsen, Henrik Refslund Hansen og Christina Brøns Sejersen. Ulrik Krogsnæs fortsætter som suppleant sammen med Helle Schmidt Bohn, som er ny ombord. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce