Annonce
Nordtyskland

Ny smittebølge kan smadre grænsehandlen

I de nærmeste dage er der sikkert mange danskere, der vil sørge for at få deres grænsejulehandel i hus. Her er det Christian Nielsen fra Horsens.


Annonce

FLENSBORG: Fredag eftermiddag kunne de nyeste tal for smittede i Slesvig-Holsten i de seneste syv dage per 100.000 indbyggere aflæses. 26,8 lød tallet på.

Dermed var der taget endnu et skridt op mod det magiske tal på 30, der vil betyde, at delstaten som resten af Tyskland ender som et såkaldt orange land i de danske opgørelser.

Når det tal overskrides, vil der blive udsendt en advarsel mod alle ikke-nødvendige rejser. Det gælder også danskernes hurtige ture over grænsen for at købe ind i grænsebutikkerne eller besøge Flensborg. Hvis de 30 nås i de nærmeste dage, bliver Slesvig-Holsten erklæret for at være et orange land fra på torsdag. Ændringen vil i givet fald få effekt natten mellem fredag og lørdag i næste uge.

- Det ser faretruende ud, siger Per Boesen, der er chef for de tre Fakta-butikker syd for grænsen.

Han ved, at alle eksperter forventer, at antallet af smittede i Slesvig-Holsten vil fortsætte med at stige. Det vil betyde, at den meget vigtige julehandel for grænsebutikkerne er i fare.

- Vi må se, hvad der sker. Men hvis den danske regering advarer mod alle ikke-nødvendige rejser, så vil danskerne helt sikkert lytte til det. Og så vil det meste af vores forretning være væk, siger Per Boesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce