Annonce
Regionalt

Ny smittestigning sender Esbjerg tættere på kritisk grænse

Flere dage i træk har der været store stigninger i bekræftede coronatilfælde på landsplan. Det begynder nu at kunne ses på antallet af indlagte patienter. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
To coronatilfælde på Fanø er nok til at sende ø-kommunens smittetryk langt over den kritiske grænse. Ser man bort fra den lille kommune, er Esbjerg kedelig topscorer.
Annonce

Covid-19: Esbjerg Kommune nåede lige at opleve et fald i smittetrykket fra onsdag til torsdag, før de lokale coronatal en dag senere nu igen er steget.

Statens Serum Instituts opdaterede tal for kommunen lyder fredag, at der har været 26 bekræftede smittetilfælde de seneste syv dage. Omregnet betyder det, at der er 22,5 smittede per 100.000 indbyggere. Myndighedernes kritiske grænse er 30.

Den grænse er Fanø røget langt over. Torsdag blev det bekræftet, at øen har fået sit første smittetilfælde længe, og fredagens opdatering viser, at tallet nu er fordoblet til to smittede de seneste syv dage.

Da øens befolkningstal er lille, sender det kommunen helt op på 57,4 smittede per 100.000 borgere.

Smittetal

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er gårsdagens tal)

Varde: 3 (3)

Esbjerg: 26 (19)

Fanø: 2 (1)

Billund: 1 (0)

Vejen: 0 (0)

Kolding: 8 (10)

Haderslev: 2 (2)

Tønder: 0 (2)

Aabenraa: 5 (5)

Sønderborg: 8 (8)

Kilde: Statens Serum Institut

Andre steder i Syd- og Sønderjylland er der ikke sket den store udvikling. I Tønder og Kolding kommuner er smittetrykket faldet - i Tønder har der nu ikke været et eneste coronatilfælde i de seneste syv dage.

Det var også tilfældet i Billund Kommune torsdag, men fredag er det lokale tal her steget til et enkelt tilfælde.


Torsdag blev det bekræftet, at Fanø har fået sit første smittetilfælde længe, og fredagens opdatering viser, at tallet nu er fordoblet til to smittede de seneste syv dage.


Det er værd at bide mærke i, at Vejle Kommune i løbet af ugen har haft et stigende smittetryk. Fredag lyder tallet, at der har været 34 bekræftede smittetilfælde de seneste syv dage, hvilket giver et smittetryk lige under den kritiske grænse på 30 per 100.000 borgere.

I hele landet er der igen sket en stor stigning, og fredagens opdatering viser 292 bekræftede tilfælde. Der er ni flere indlagte, så der nu er 44 i alt. Heraf er syv patienter på intensiv afdeling. En enkelt er i respirator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce