x
Annonce
Tønder

Ny smykkeforretning afløser Odins Klinge

Birthe Pedersen (th) er nu indehaver af Tønder Smykke Outlet. Som daglig leder af butikken har hun ansat Sabina Lund Hansen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Smykkeforretningen Odins Klinge har det seneste stykke tid haft ophørsudsalg. Nu har Birthe Pedersen købt varelageret og viderefører smykkesalget i forretningen. Nu under navnet Tønder Smykke Outlet.

Tønder: Der vil fortsat kunne købes smykker i Vestergade 27 i Tønder.

Det står klart efter at Birthe Pedersen, der i øvrigt er hustru til indehaver af Odins Klinge, Niels Pico, har overtaget forretningen, og i samme ombæring har skiftet navnet til Tønder Smykke Outlet.

- Jeg har overtaget restlageret og vil sælge ud af det til tilbudspriser. Jeg har også købt nyt ind, så der er meget at komme efter. Og når det er solgt, så fortsætter vi med outlet-salg med varer, som jeg for eksempel vil finde ved at opkøbe andre restlagre rundt omkring, fortæller Birthe Pedersen.

Hun er glad for, at det på denne måde kan lykkedes at holde liv i butikken i Tønders gågade.

- Vi skal holde liv i gaden, konstaterer hun.

Annonce

Åbent fire dage

Som daglig leder af butikken har Birthe Pedersen ansat 33-årige Sabina Lund Hansen fra Toftlund. Hun kommer til at passe butikken de fleste timer, men Birthe Pedersen vil også selv være at finde i butikken.

- Vi holder foreløbigt lukket onsdage og i weekenden, men det kan være, at vi justerer åbningstiderne hen ad vejen, fortæller Birthe Pedersen.

Og så bliver det ikke helt farvel til Odins Klinge.

- Vi vil stadig have en udstilling af de historiske smykker, som man kan købe ved Odins Klinge. Men de vil ikke blive solgt med rabatter, som de øvrige varer, forklarer Birthe Pedersen.

Hun overvejer desuden at udvide sortimentet med andre varer end smykker. Det kunne for eksempel være tørklæder eller noget i den stil.

- Vi skal tænke ud af boksen, konstaterer hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce