Annonce
Tønder

Ny sommerlejr med E-Sport på vej i Højer

Forstander Mads Hegaard Hansen (midten) ser frem til den nye E-Sports Camp, som skolen til august er vært for. En del af programmet er også fysisk kamp med de såkaldte Nerf-guns, som er her på billedet. Det er geværer, som skyder med små skumpile - rent legetøj, men også vigtigt værktøj, når der skal demonstreres taktikker i skydespillet Counter Strike. Foto: Niklas Majgaard
Fodbolden er skiftet ud med computeren på Højer Efterskole, for her er en sommerlejr med stort fokus på E-Sport ved at se dagens lys. Til august er det planen, at 50 unge river fire dage ud af sommerferien - fire dage i computerspillenes tegn.

HØJER: Mens en del børn og unge i år vil tilbringe en del af deres sommerferie på en fodboldskole, så er der også en anden lejr på vej i Højer. Her er Højer Efterskole og den nystartede virksomhed ESports Udvikling nemlig gået sammen om et nyt projekt i form af en sommerlejr med den hastigt fremadstormende E-Sport i fokus.

I centrum for det hele er to spil, nemlig Counter Strike: Global Offensive og League of Legends. At lejren nu bliver et lokalt samarbejde er helt nyt, men at der skulle flere spil og højere niveau på skærmene til august, var allerede en målsætning sidste år, forklarer forstander for Højer Efterskole, Mads Hegaard Hansen:

- Det var i støbeskeen sidste år, men vi manglede nogle kapaciteter, som vi har fået fat i nu. Sidst blev det hele styret af en lærer, som havde erfaring med League of Legends - der var 25 elever, og vi havde en meget sjov lejr. Men vi vil gerne mere, og derfor står vi her - med flere undervisere og to spil på programmet, forklarer han.

Den anden del af det nye samarbejde er det nye, lokale firma ESports Udvikling, som udvikler undervisningsforløb i E-Sport, og faktisk har halvdelen af firmaets fire medarbejdere også en fortid som elever på netop Højer Efterskole.

Annonce

Hvad er E-Sport?

E-Sport, eller professionelt computerspil i daglig tale, har fået en stor opblomstring i de seneste år.

En udvikling, der især er drevet frem af flere danske hold, som blander sig i verdenseliten - især i spillet Counter Strike: Global Offensive, som danske Astralis er helt i toppen i.

Counter Strike var også udgangspunktet for gutterne bag ESports Udvikling, som har spillet mange tusinde timer hver, og nu deler ud af deres store viden om spillet.

At E-Sport nu får sin egen lejr på Højer Efterskole handler i høj grad om, at man gerne vil vise alt det, der også ligger bag en god spiller i spil som Counter Strike og League of Legends. Alt handler nemlig om mentalt fokus og teknik - og uden den rette blanding af de to ting, så bliver det ikke godt.

Lejren finder sted den 5-8. august på Højer Efterskole.

Godt samspil

Men den nye, lokale konstellation lader imidlertid ikke sommerlejren gå op i sodavand og chips, som nogle skyder E-Sporten i skoene. Tværtimod, faktisk. Her er ikke kun spil på skemaet - lejren handler i høj grad om at dyrke de taktiske og tekniske aspekter af spillene på helt lige fod med fysisk aktivitet og mental træning, slår Kevin Martin Petersen fra ESports Udvikling fast:

- For os handler det om at præsentere en sommerlejr, som er meget mere end et normalt arrangement. Vi vil gerne vise, hvad E-Sport er i sin helhed, så vi har sat sengetider på, og det handler således ikke om at spille computer hele natten.

At det hele sker lige nu skyldes ifølge Mads Hegaard Hansen, at sporten for alvor har fået luft under vingerne. Og modsat hvad man skulle tro, så går Højer Efterskoles traditioner for gymnastik godt i spænd med computerverdenen. Begge dele handler i høj grad om godt samarbejde, god disciplin og fokus - og det kan computerspil som Counter Strike og League of Legends i høj grad levere:

- E-Sport er i det hele taget gået fra at være noget, som bestyrelsen kaldte en redningskrans til virkelig at være populært - og oven i købet har vi også oplevet, at E-Sport faktisk går ret godt i spænd med gymnastik. Der går mange ting igen i forhold til koordination og samarbejde, hvilket vi også ser i hallen. Vi har tilmed flere elever, som i gymnastik siger, at de er blevet bedre til at fokusere på baggrund af spillene her.

50 pladser

Det nye samarbejde skal stå sin prøve til august, når skolen fra den 5. til 8. august blænder op for den nye lejr. Vinklen er, at man ikke nødvendigvis skal forme de kommende verdensstjerner - men et godt indblik i træningen og hvad det vil sige at dyrke E-Sport anno 2019 er målet for den nye konstellation, slår Mads Hegaard Hansen fast:

- Det er interessant, at de kom med den her helt anden vinkel og vision. Mange andre prøver at stille det nye storhold, men her vil man gerne give alle gode oplevelser med E-Sport, og det synes jeg er en virkelig god tankegang. Det er samtidigt også skægt at se tidligere elever komme tilbage med et projekt som det her - det er vigtigt at støtte op om.

Det er det lokale firma ESports Udvikling, som sammen med Højer Efterskole står bag sommerlejren. Kevin Martin Petersen (forrest) var med til at starte det nu fire mand store firma op - med sig har han også Thomas Thomsen (midten) og Simon Paulsen (til højre), samt Kasper Asmussen. Foto: Niklas Majgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce