Annonce
Varde

Ny sosu-uddannelse skal holde østeuropæere i kommunen

Svitlana Bugela er i gang med uddannelsen som social- og sundhedsassistent. Hun og datteren Oleksandra kom til Danmark for syv år siden, fordi hendes mand, Volodymyr, havde fået arbejde hos en kartoffelavler i Lyne. Kommunen vil gøre mere for at sikre, at begge partnere blandt østeuropæerne er i job, for så slår de begge rødder i området. Foto: André Thorup
Annonce

Varde Kommune: 6. januar 2020 starter et nyt for-forløb for østeuropæere i Varde Kommune. På et halvt år skal de blive klar til at tage en uddannelse som social- og sundhedsassistenter.

JydskeVestkysten har tidligere fortalt om det nye forløb og skrevet om ukrainske Svitlana Bugela, der snart er færdig som social- og sundhedsassistent. Som vi skrev, så er et af formålene med at rekruttere østeuropæere, at der er mangel på sosu'er i Varde Kommune.

Men tanken er også, at den nye uddannelse kan være med til at fastholde østeuropæiske familier i Varde Kommune, fortæller chefkonsulent Jørgen Nielbæk og borgmester Erik Buhl (V).

Mange mænd er kommet til Danmark for at arbejde i landbruget eksempelvis. Når de tager deres partner med, så er tesen, at mange af dem bliver hjemmegående og derfor hverken lærer sproget eller kulturen. Det gør, at familien ikke slår rødder.

Hvis partnerne også får job, så er håbet, at der er større mulighed for at få dem til at blive.

Svitlana Bugela er i gang med uddannelsen som social- og sundhedsassistent. Hun og datteren Oleksandra kom til Danmark for syv år siden, fordi hendes mand, Volodymyr, havde fået arbejde hos en kartoffelavler i Lyne. Når kommunen vil uddanne flere østeuropæere, er det også led i en strategi for mere bosætning. Arkivfoto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce