Annonce
Vejen

Ny speedwayfilm: Det begyndte altså på Gørklint-banen

De tidligere speedwaykørere, brødrene Aage og Gunnar Svendsen, Holsteds speedways grand old altmuligmand Hans Chr. Schack og klubformand Dennis Mortensen var søndag i Brørup Bio for at se den nye speedwayfilm, som de alle er begejstrede for. Foto: Steen Rasmussen

BRØRUP-HOLSTED: Hverken Gørklint-banen eller Holsted Speedwayklub bliver nævnt i den nye film om rivaliseringen mellem de tre speedway primadonnaer, Ole Olsen, Erik Gundersen og Hans Nielsen, men enhver lokal ved, at det var der, det hele begyndte.

Derfor gør det heller ikke noget, at Gørklint-banen, der blev lavet midt i 1950'erne, ikke bliver nævnt direkte, for det er indforstået, lokal viden, at uden Gørklint-banen så havde danske speedway ikke været, hvor den er i dag, og da slet ikke, hvor den var i 70'erne og 80'erne, hvor de tre brushaner toppedes om at være verdens bedste.

Medlemmer af speedwayklubben var søndag i Brørup Bio til en særforestilling på den nye speedwayfilm, og Holsted Speedwayklubs tidligere kører, nuværende banechef Gunnar Svendsen fik et glimt af sig selv. Han er med på et gammelt udklip fra nærværende avis, som bliver vist i filmen. Det var fra dengang, han kørte om kap med Erik Gundersen.

I øvrigt var alle enige om, at det er en brandgod film fra en af de gyldne perioder i dansk speedway.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: Når privatlivet ebber ud

Tidligere i år fik Facebook en bøde på fem milliarder dollars – 33 milliarder kroner – for at ”bryde privatlivets fred.” Facebook er grundlagt af amerikaneren Mark Zuckerberg – De ved, ham med det der mærkeligt glatte, udtryksløse ansigt og efter sigende indehaver af 30 ens hættebluser. Sjovt nok forudsagde samme Zuckerberg for næsten ti år siden, at privatlivets fred var slut. Et overstået kapitel i menneskehedens historie. Det var dengang, Facebook mest var et sted, hvor man kunne samle en hulens bunke venner, der fortalte, at de lige havde spist knækbrød, at lille Tobias havde lagt en skovsnegl i bleen, eller at de var sure over, at det regnede på deres fridag. Siden er anvendelsen af Facebook som bekendt blevet opgraderet til at omfatte meget mere: Chikane og trusler og måske ommøblering af folkeafstemninger. Mark Zuckerbergs pointe i 2010 var vist, at det var Facebook, der var årsagen til, at privatlivets fred hører fortiden til. Der fik han så med nogle års forsinkelse mere ret, end han selv havde regnet ned, men vi er alligevel et par stykker, der synes, at Facebook ikke skal have hele æren for, at det private siver ud af vores liv som luft fra en badebold. Vi kan også selv. Jeg kan da så glimrende huske en togtur fra København. 20 sekunder efter Valby ringede en dreng til sin far for at fortælle om en operation, han skulle gennemgå: - Ja, det gør ikke så ondt lige nu, men i sidste uge stak knoglen ud ad hånden. Der sad man så og sendte en stille tak til DSB, fordi man ikke længere kan købe mad i toget. Han holdt godt nok op, men kun blive for at blive afløst af en dame, der så ud til at have en alder, så hun i det mindste burde have hørt om Emma Gad: - Han ligger på sygehuset, men de kan ikke finde ud af, hvorfor han har så meget vand i venstre side. Hans arm er så tyk, at den ikke kan være i sygehustøjet. Men det er i hvert fald ikke fra hjernen, det vand kommer. Så er det, at man får lyst til at skrive en rasende kommentar om den manglende intimitet i vores liv og udstillingen af privatsfæren i det offentlige rum. På vores Facebook-væg.

Annonce