Annonce
Aabenraa

Ny start: Sæsonens højdepunkt på Padborg Park begynder

Danish Endurance Championship kan præsentere et felt på over 30 biler ved Flexlease.nu Night Race på Padborg Park. Foto: Morten Alstrup.
Flexlease.nu Night Race har udviklet sig til at blive sæsonhøjdepunktet på Padborg Park, og i weekenden afvikles løbet for femte gang.

Padborg: Både fredag og lørdag kæmpes der om distancepokalen på Padborg Park, lyder det i en pressemeddelelse.

Flexlease.nu Night Race har udviklet sig til at blive sæsonhøjdepunktet på Padborg Park, og i weekenden afvikles løbet for femte gang. Men denne gang er der en ændring i afviklingsformatet, for løbsweekenden starter allerede fredag morgen og slutter lørdag aften i projektørernes skær.

Danish Endurance Championship er også med på programmet i år, og for første gang skal de over 30 deltagende hold i aktion på en fredag. Hver løbsweekend tæller nemlig to mesterskabsafdelinger, og fredag klokken 15.20 skydes det første løb over 60 minutter i gang. Lørdag køres der igen. Det er med start klokken 16.20 og en varighed på 50 minutter.

Annonce

30 deltagende hold

Med 30 deltagende hold skal der nok blive trængsel på den 2.150 meter lange racerbane ved den dansk-tyske grænse.

Efter sæsonens seks kørte løb er det Normann Racings Søren Lund Nielsen, som fører.

I sin sorte Mitjet BMW M4 har han tilbagelagt 613,9 kilometer, hvilket er blot 8,2 kilometer mere end det, UP Motorsport har præsteret med sin BMW Z4. Men måske bliver deres pladser i toppen af tabellen udfordret.

Lisby Racings Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo har vist sig som en af feltets hurtigste biler. Den italienske racervogn har vundet tre af sæsonens seks løb, men ved forrige afdeling af Danish Endurance Championship begik den ene af teamets to kørere en fejl og havnede i sandkassen.

Det kostede ikke bare en mulig sejr, men også endnu flere kilometer i kampen om distancepokalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce