Annonce
Esbjerg

Ny stitunnel skal etableres med rekord-fart

Fredag i næste uge går arbejdet i gang med en ny stitunnel under Tarphagevej, og den skal bygges på rekordfart, siger formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (V). Arkivfoto: Annett Bruun.
Fredag i uge 29 lyder startskuddet til etableringen af en ny stitunnel under Tarphagevej. Den skal blive til på bare tre uger.
Annonce

Esbjerg: Sommerferieugerne betyder færre trafikanter på vejene, og det udnytter Esbjerg Kommune ved Tarphagevej, hvor der skal etableres en ny stitunnel under vejen på kun tre uger.

Fra den 17. juli til den 8. august spærres således Tarphagevej mellem Guldager Byvej og  Guldagervej. Mens strækningen er lukket for trafik, bliver der etableret en ny stitunnel under Tarphagevej ved Guldagergårdsvej, og trafikanter bliver via skilte ledt af alternative ruter.

Der er lagt op til et intensivt forløb, når startskuddet til tunnelbyggeriet lyder fredag den 17. juli. På den måde strækker vejspærring sig kun over de planlagte uger, og dermed minimeres generne for trafikanterne på den befærdede vej.


Projektet er en del af den byggemodning, som Esbjerg Kommune gennemfører tæt på udstykningerne ved Erisvænget, Plutovænget og Neptunvænget.

Søren Heide Lambertsen (V).


- Det er i høj grad det muliges kunst, når sådan et projekt planlægges og gennemføres. Vi forsøger så vidt muligt at koordinere, så færrest mulige trafikanter bliver generet. Her er sommerperioden et godt bud, fordi der traditionelt er færre biler på vejen, siger formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (V) og tilføjer, at selv om mange danskere har valgt at blive i landet under ferien, så vil trafikken stadig være markant anderledes i forhold til hverdagene.

Annonce

Byggemodning

Udover stitunnelen udbygges stiforbindelsen, hvilket skal skabe en bedre forbindelse mellem Guldager og Sønderris for gående og cyklister.

- Det er netop for at få de bløde trafikanter ledt væk fra Tarphagevej, at stien etableres. Projektet er en del af den byggemodning, som Esbjerg Kommune gennemfører tæt på udstykningerne ved Erisvænget, Plutovænget og Neptunvænget, som efter planen udbydes til salg næste år, forklarer Søren Heide Lambertsen.

Hvis hele etableringen forløber planmæssigt, vil den nye cykelstiforbindelse med stitunnelen stå helt færdig i begyndelsen af september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Kolding For abonnenter

SF-kolleger husker tilbage: Allerede i 1993 var Villy Søvndal klar til at blive borgmester

Annonce