Annonce
Aabenraa

Ny stor dagligvarebutik på vej i tidligere Fakta-forretning

Den tidligere Fakta-butik på Løgumklostervej lukkede i oktober i fjor. Arkivfoto: Bente Staugaard.
Den tidligere Fakta-forretning på hjørnet af Løgumklostervej og Vestvejen i Aabenraa skal måske ikke stå tom meget længere. En investor vil udvide butikken til 1200 kvadratmeter.

AABENRAA: Ved udgangen af oktober i fjor lukkede Fakta-butikken på Løgumklostervej i Aabenraa, men nu er der udsigt til, at der igen kommer liv i lokalerne.

En investor har erhvervet naboforretningen, den tidligere genbrugsbutik på Lille Kolstrup, og spurgt kommunen om lov til at udvide den tidligere Fakta-butik fra de nuværende 745 kvadratmeter til i alt 1200 kvadratmeter.

Samme investor vil også gerne have lov til at lave et tankanlæg på grunden.

AG Group i Risskov ved Aarhus står som administrator af K/S Løgumklostervej 121, som ejer den tidligere Fakta-butik, men herfra ønsker man ikke at oplyse, hvad det er for en forretning, der er på vej. Det står dog fast, at der er tale om en dagligvarebutik.

Planen er, at den tidligere genbrugsforretning skal rives ned for at give plads til tilbygningen. I forbindelse med projektet skal der ske en del opfyldning, da der er stor niveauforskel på de to grunde.

Annonce

En butik tilbage

Fakta-kæden havde i flere år tre butikker i Aabenraa. Men for et år siden lukkede butikken på hjørnet af Vestvejen og Løgumklostervej. Det skete kort efter, at Fakta i Vestergade havde drejet nøglen.

Fakta har dermed kun en butik i Aabenraa - nemlig den, der ligger på Tøndervej.

Tvivlsomt tankanlæg

Projektet kræver, at der laves en ny lokalplan for de to grunde, og Aabenraa Kommune har derfor udarbejdet et lokalplangrundlag, som er forløberen for den egentlige lokalplan.

Sagen er på dagsordenen, når vækstudvalget for land og by mødes på torsdag. Det er dog ikke sikkert, at den kommende bygherre får alle ønsker opfyldt ved den lejlighed.

I hvert fald stiller teknisk forvaltning spørgsmålstegn ved, om det er fornuftigt at etablere et tankanlæg på stedet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce