Annonce
Kultur

Ny stor festival for håndbrygget øl

Hovborg har en kartoffelfestival, men i Bække har man en ølfestival. Brygmester Tim Hyldal og Hyldals Bryghus inviterer igen til ølfestival i Bækkehallen. Ikke færre end 80 forskellige håndbryggede øl på stribe fra 15 bryghuse kan man her få lov at smage. Foto: Søren Dippel
Hyldals Bryghus er i fuld gang med forberedelserne til årets ølfestival Bryg & Musik. Borgmester Egon Fræhr overrækker hæderen til det vindende bryghus.
Annonce

Bække: Godt øl er værd at køre langt efter, og får det landsdelens mange ølentusiaster så lejlighed til lørdag den 26. oktober i Hærvejshallen i Bække.

Men at køre i bil til en stor ølfestival, når man er entusiast, er måske ikke en god idé, så derfor har festivalens arrangør også sørget for transporten både til Hærvejshallen og retur til opsamlingsstederne: Kolding, Vamdrup, Lunderskov, Vejen, Egtved og Brørup.

- Her har Iversen Bus ved Kim Iversen meldt sig som sponser, fortæller brygmester Tim Hyldal, der også har fået tilsagn fra Esig Transport som hovedsponsor.

Ikke færre end 15 bryghuse, et mjødbryggeri og to destillerier har meldt deres deltagelse, så der vil blive mulighed for at smage 80 forskellige slags øl på stribe. Dertil kommer smagsprøver på japansk risvin, gin, rom og whisky.

Annonce

Borgmesteroverrækkelse

- Vi får også besøg af Ravnholt Bryglaug, der vil brygge øl live. Og så vil festivaldeltagerne kunne stemme om, hvilken af de 80 forskellige slags øl, der skal kåres som festivalens bedste øl, siger Tim Hyldal.

Ved sidste års festival var han så ubeskeden at snuppe den hæder med en hvedeøl, og her var det formanden for Danske Ølentusiaster, Claus Erik Mortensen, Kolding, der overrakte hæderen til Hyldals Bryghus. I år bliver det i stedet Vejens borgmester, Egon Fræhr, der skal overrække både hæder til det vindende bryghus og festivalens publikumspræmie.

Også fem madboder har meldt deres deltagelse blandt andre steder fra Vester Thorsted, Jels Voldsted, og fra Bække kommer Almondeli med spansk mad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce