Annonce
Kultur

Ny stor festival for håndbrygget øl

Hovborg har en kartoffelfestival, men i Bække har man en ølfestival. Brygmester Tim Hyldal og Hyldals Bryghus inviterer igen til ølfestival i Bækkehallen. Ikke færre end 80 forskellige håndbryggede øl på stribe fra 15 bryghuse kan man her få lov at smage. Foto: Søren Dippel
Hyldals Bryghus er i fuld gang med forberedelserne til årets ølfestival Bryg & Musik. Borgmester Egon Fræhr overrækker hæderen til det vindende bryghus.

Bække: Godt øl er værd at køre langt efter, og får det landsdelens mange ølentusiaster så lejlighed til lørdag den 26. oktober i Hærvejshallen i Bække.

Men at køre i bil til en stor ølfestival, når man er entusiast, er måske ikke en god idé, så derfor har festivalens arrangør også sørget for transporten både til Hærvejshallen og retur til opsamlingsstederne: Kolding, Vamdrup, Lunderskov, Vejen, Egtved og Brørup.

- Her har Iversen Bus ved Kim Iversen meldt sig som sponser, fortæller brygmester Tim Hyldal, der også har fået tilsagn fra Esig Transport som hovedsponsor.

Ikke færre end 15 bryghuse, et mjødbryggeri og to destillerier har meldt deres deltagelse, så der vil blive mulighed for at smage 80 forskellige slags øl på stribe. Dertil kommer smagsprøver på japansk risvin, gin, rom og whisky.

Annonce

Borgmesteroverrækkelse

- Vi får også besøg af Ravnholt Bryglaug, der vil brygge øl live. Og så vil festivaldeltagerne kunne stemme om, hvilken af de 80 forskellige slags øl, der skal kåres som festivalens bedste øl, siger Tim Hyldal.

Ved sidste års festival var han så ubeskeden at snuppe den hæder med en hvedeøl, og her var det formanden for Danske Ølentusiaster, Claus Erik Mortensen, Kolding, der overrakte hæderen til Hyldals Bryghus. I år bliver det i stedet Vejens borgmester, Egon Fræhr, der skal overrække både hæder til det vindende bryghus og festivalens publikumspræmie.

Også fem madboder har meldt deres deltagelse blandt andre steder fra Vester Thorsted, Jels Voldsted, og fra Bække kommer Almondeli med spansk mad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Annonce