Annonce
Kultur

Ny stor lysfestival kommer til Aabenraa: Forventer den vil trække 50.000 gæster til byen

Snedronningen vil byde gæsterne velkommen til lysfestivalen "Frozen Kingdom" i parken ved Brundlund Slot i november og december.  I slutningen af juni kommer direktøren for Lumagica til Aabenraa for at designe den 1,25 kilometer lange rute, der skal føre gæsterne gennem 16 forskellige områder med hver sit tema. Foto: Lumagica
Brundlund Slot bliver i november og december forvandlet til en vinterpark med lysskulpturer og julehygge. I Ringsted tiltrak festivalen i 2020 over 55.000 besøgende.

Aabenraa: Et tidligere godt samarbejde gør, at Aabenraa er blevet valgt til at være vært for én af de fire store lysfestivaler, som firmaet Lumagica i 2021 holder forskellige steder i Danmark.

En festival, som sidste år havde over 55.000 besøgende, da den blev holdt i Ringsted, og forventningerne til besøgende er næsten lige så høje til festivalen i Aabenraa.

- Vi forventer mellem 45.000 og 50.000 gæster. Vi har åbent i to måneder i Aabenraa og forventer at kunne trække hele Sønderjylland samt turister fra Tyskland til byen for denne oplevelse, siger Nadja Kalnæs, der er marketingchef i Lumagica.

Annonce

Firmaet er en søstervirksomhed til det firma, som Shop i City Aabenraa har arbejdet tæt sammen med om julebelysning og de blomsterkugler, som lige nu pynter centrum op. På grund af det samarbejde har folkene bag Lumagica været i Aabenraa flere gange og set de muligheder, der er her.

- Mine kolleger er vant til at komme i Aabenraa nu, og de har fået øjnene op for Aabenraa, for området og for mulighederne der, og det har gjort, at vi har fået lyst til at gøre mere i jeres by. Da vi så Brundlund Slot, parken og hele området der, var det en unik lokation for os. Slottet har en speciel rolle i sønderjysk historie, og parkens smukke omgivelser er med til at gøre denne lysfestival endnu mere fantastisk. Og så ligger det midt i byen, hvilket gør det nemmere for gæster at deltage, og det vil forene bylivet med parken, forklarer Nadja Kalnæs om baggrunden for valget af Aabenraa.

Events trækker besøgende til Aabenraa

Den store lysfestival vil forvandle slotsparken til en vinterpark med temaet "Frozen Kingdom".

I Aabenraa har Lumagica blandt andet planer om at bruge vandet ved Brundlund Slot til at designe specielle broer, som man skal over på den 1,25 kilometer lange rute. Foto: Lumagica

Gæsterne skal ud på en 1,25 kilometer lang rute, hvor de kommer gennem 16 store områder med hver sit tema, hvor lysskulpturer sammen med musik giver hvert område sin egen historie.

- Hvert område bliver specialdesignet til Aabenraa og giver dermed en unik oplevelse. Der er masser af muligheder i slotsparken, hvor der er vand, træer og meget andet, så det giver rigtig god mening at designe lysfestivalen til det miljø. Vi vil give gæsterne en oplevelse, de ikke har fået før, siger Nadja Kalnæs.

Annonce

Jubel hos Shop i City

Hos Shop i City Aabenraa har man også svært ved at få armene ned over, at det er lykkedes at få lysfestivalen til Aabenraa.

- Jeg forventer mig rigtig meget af den, for jeg har igennem mine tre år som citychef fundet ud af, hvad der trækker besøgende til vores by - og det er vores events. Den her lysfestival vil få folk til Aabenraa, og den går samtidig mega godt i spænd med det, vi har i forvejen med Julehjertebyen og jul i byen, siger citychef Dorthe Bjerrum Hilbig.

Der er blevet skrevet kontrakt for tre år, og hvert år er det et nyt tema i, som Lumagica vil fylde slotsparken med.

Lumagica og lysfestivalen

Lumagica arrangerer i år fire lysfestivaler: "Spooky LumiNights" i Slagelse, "Christmas Wonderland" i Ringsted og "Enchanted Winter Forest" i Odense ud over "Frozen Kingdom" i Aabenraa.

I Aabenraa tændes lysene i parken ved Brundlund Slot den 5. november, og de slukker først igen den 30. december.

Her skal man ud på en 1,25 kilometer lang rute gennem 16 forskellige områder med hver sin historie.

Billetterne koster fra 145 kroner i forsalg (185 kroner i døren) for voksne og 60 kroner i forsalg (i døren koster det 90 kroner) for børn mellem 3 og 12 år. Børn mellem 0 og 2 år er gratis.

Dorthe Hilbig oplevede selv sidste år Lumagicas første lysfestival i Ringsted og siger, at man nemt kan bruge mellem 1,5 til 2 timer i parken.

Der vil være et stort madområde i parken med forskelligt mad og tipier samt musik på udvalgte dage.

Læs mere på lumagica.dk/aabenraa-frozen-kingdom, hvor man også allerede nu kan købe billetter.


Mine kolleger er vant til at komme i Aabenraa nu, og de har fået øjnene op for Aabenraa, for området og for mulighederne der, og det har gjort, at vi har fået lyst til at gøre mere i jeres by. Da vi så Brundlund Slot, parken og hele området der, var det en unik lokation for os.

Nadja Kalnæs


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce