Annonce
Tønder

Ny studiemulighed kommer til Tønder

Der kommer nye muligheder på VUC Syd i Tønder. Arkivfoto: Maj-Britt Petersen
En ny HF-pakke vil fra 2022 kunne tilbyde 20 ekstra studiepladser til studerende, der ønsker at uddanne sig til pædagog. Det nye tilbud er skabt gennem en samarbejdsaftale mellem VUC Syd, UC SYD og Tønder Kommune, der glæder sig over de nye muligheder.

Tønder: Fra 2022 kommer en ny studiemulighed til til Tønder. Et nyt HF-tilbud adskiller sig fra VUC Syds øvrige uddannelsestilbud ved, at de studerende gennem hele forløbet klargøres til pædagoguddannelsen. Det er tanken, at de studerende, der gennemfører forløbet dermed vil stå godt rustet til at læse videre på pædagogstudiet.

UC SYD udbyder i forvejen pædagoguddannelsen i Aabenraa og Esbjerg, men med den nye samarbejdsaftale vil Tønder nu også kunne huse dele af uddannelsen, og dermed gøre udfordringer med transport betydeligt mindre for de studerende.

Det har været vigtigt at få genetableret VUC Syd som uddannelsessted og samarbejdspartner i Tønder Kommune, fortæller formanden for arbejdsmarkedsudvalget, Jan Voss Hansen i en pressemeddelelse:

- Efter en turbulent tid, hvor VUC Syd risikerede at være fortid i Tønder Kommune, er jeg rigtig glad for vi nu samlet kan gå ud med et tilbud, som både styrker VUC Syd, UC Syd og Tønder Kommune. Med det nye tilbud på HF står vi meget stærkere, både når vi skal rekruttere pædagoger, og når vi skal hjælpe borgere i gang med en uddannelse, fortæller Jan Voss Hansen.

Annonce

Praktik-garanti

Tønder Kommune giver en række tilbud, herunder garanti for praktikplads, når kursisten har fuldendt sin HF og er videre i pædagog-uddannelsen, samt tilbud om studiejobs/vikarjobs under uddannelsen.

- Vores dygtige pædagoger bidrager hver dag til at skabe en god og tryg hverdag for borgernes børn i hele Tønder Kommune. Men det er ingen hemmelighed, at det kan være svært at rekruttere nye pædagoger, når der er stillinger, der skal besættes. Med den nye samarbejdsaftale får vi mulighed for at knytte de pædagogstuderende endnu tættere til Tønder Kommune, og derved skabe de bedst mulige forudsætninger for, at de har lyst til at blive og arbejde her, når de er færdige med deres uddannelse, fortæller Kim Printz Ringbæk, der er formand for børn- og skoleudvalget i pressemeddelelsen.

Tønder Kommune tilbyder i dag 23 praktikpladser til pædagogstuderende, fordelt mellem skole- og dagtilbudsområdet og psykiatri- og handicapområdet.

Det er målet at skabe yderligere 20 praktikpladser fra 2022. Finansieringen af de ekstra praktikpladser, der beløber sig til godt 1,8 millioner kroner i 2020-tal, vil indgå i kommunalbestyrelsens prioritering, når der skal lægges budget for perioden 2021-2024.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce