Annonce
Sport

Ny suveræn præstation gør Nadal kvartfinaleklar

Spanieren Rafael Nadal har endnu ikke tabt et sæt ved Australian Open.

Tennisspilleren Rafael Nadal har vist skræmmende god form i de første runder af Australian Open.

Hvis de øvrige topspillere får nervøse trækninger, når de ser Rafael Nadal spille for tiden, er det ikke underligt.

Søndag morgen dansk tid strøg den spanske tennisstjerne videre til kvartfinalen i grand slam-turneringen Australian Open med en ny overbevisende præstation.

32-årige Nadal bankede den tjekkiske veteran Tomás Berdych 6-0, 6-1, 7-6 i ottendedelsfinalen og har stadig ikke tabt et sæt i turneringen.

Kampen i ottendedelsfinalen var den første, hvor han ikke mødte et hjemmebanehåb, efter at han slog australiere i de tre første runder.

Nu er andenseedede Nadal tre sejre fra titlen, der i givet fald vil være hans anden i den prestigefyldte turnering.

Næste opgave er amerikanske Frances Tiafoe, der i ottendedelsfinalen slog bulgarske Grigor Dimitrov i fire sæt.

Amerikaneren er useedet, men det får ikke Nadal til at tage let på opgaven, understreger han.

- Selvfølgelig er han farlig. Han er i kvartfinalen. Han har vundet nogle store kampe gennem turneringen, så det bliver svært, siger Nadal ifølge AFP.

Modsat 2018 får årets finale ikke deltagelse af sjetteseedede Marin Cilic. Kroaten tabte i fem sæt til 22.-seedede Roberto Bautista Agut, som tidligere i turneringen sendte Andy Murray ud.

Marin Cilic startede ellers planmæssigt med at vinde første sæt 7-6, men efter fem sæt og fire timers tennis var det spanieren, der kunne juble.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce