Annonce
Kolding

Ny topchef i Flammen skal slå døren ind til det tyske marked

Piet Klein er ny topchef i Restaurant Flammen, der åbnede sin første restaurant i Kolding for ti år siden. Her får han en high-five af Ketty Rosenfeldt Sunddal, der ejer kæden sammen med sin mand og deres to børn. Foto: Flammen
Piet Klein er ny topchef i Restaurant Flammen, der har base i Kolding. Den nye direktør kommer fra et job i møbelbranchen, og nu skal han give endnu flere smag for Restaurant Flammens buffet i både Danmark og Tyskland.

Kolding: Opstarten i Tyskland i 2017 kostede på indtjeningen, men lysten og ambitionen om at mætte flere tyskere er ikke forduftet, og det bliver en af opgaverne for den nye topchef Piet Klein.

Det er ti år siden, at Restaurant Flammen åbnede den første restaurant. I dag har kæden 15 restauranter i Danmark og en enkelt i Hamborg, og nu har ejerfamilien, Rosenfeldt Sunddal, ansat afløseren for Elias Tychsen, der stoppede i efteråret.

Den gang begrundede Ketty Rosenfeldt Sunddal beslutningen med, at der var brug for en direktør, der kunne hjælpe kæden med at vokse i både Danmark og udlandet.

43-årige Piet Klein, som kommer fra et job hos IDdesign, hvor han var kædedirektør for møbelkæden ILVA og direktør for den internationale butikskæde IDdesign Franchise. Dermed har han solid erfaring fra både det danske og internationale marked, lyder det i en pressemeddelelse fra Flammen.

- Flammen har et stærkt og gennemtestet koncept, og jeg ser frem til at sætte mit personlige aftryk på virksomheden, både i Danmark og i Tyskland. Vi skal give vores kunder en helhedsoplevelse, som står knivskarpt, både når det gælder maden, indretningen, stemningen og ikke mindst servicen, og jeg glæder mig til at fortsætte den gode udvikling sammen med den dygtige ledergruppe og de engagerede medarbejdere, udtaler Piet Klein, der starter den 1. april.

Annonce

- Flammen har et stærkt og gennemtestet koncept, og jeg ser frem til at sætte mit personlige aftryk på virksomheden, både i Danmark og i Tyskland

Ny administrerende direktør i Flammen, Piet Klein

Fortsætter ekspansion

Flammen har oplevet en imponerende vækst, siden den SønderjyskE ejerfamilie videreudviklede sin populære familiekro i Hole og åbnede første udgave af konceptrestauranten i Kolding i 2009.

Konceptet har gjort familien, der består af mor og far, Ketty Rosenfeldt Sunddal og Flemming Sunddal, og deres børn Kristina Rosenfeldt Sunddal og Martin Rosenfeldt Sunddal, til mangemillionærer, efter overskuddene i flere år har svinget mellem 20 millioner og 32 millioner kroner.

I 2017 år faldt overskuddet dog tilbage blandt andet fordi opstarten i Tyskland blev dyrere end forventet, og det var medvirkende til, at indtjeningen i 2017 faldt fra 32,5 millioner kroner til 14,5 millioner kroner. Men familien er ikke mæt, og nu skal Piet Klein hjælpe med at indfri ejerfamiliens forventninger.

- Vi har været på jagt efter en profil, som kan være med til at indfri det potentiale, vi mener, at Flammen rummer både i Danmark og uden for landets grænser. Vi ser et super match i Piet Kleins blanding af ledelsesstil, personlighed og erfaring, og vi mener, at han har kompetencerne til at indfri vores ambitiøse vækstplaner for Flammen, udtaler Martin Rosenfeldt Sunddal fra ejerfamilien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce