Annonce
EfB

Ny træner tror fortsat på EfB-målmand: Olsen holder fast i Højbjerg

I denne situation så Jeppe Højbjerg godt ud mod FC København - der blev så også fløjtet offside - men i et andet tilfælde og en enkelt gang mod FC Midtjylland var han impliceret i scoringer, og det har forstærket kritikken. Men træneren holder fast i ham. Foto: Scanpix
Ny EfB-træner har ingen aktuelle planer om at skifte målmand. Målmandstræner Lars Winde bliver taget med på råd, når beslutningen skal tages. Lars Olsen ser holdets største problem et andet sted på banen.

Jeppe Højbjerg står på mål, når EfB fredag aften tager imod Horsens. EfB-målmanden har været i kritikernes skudlinje efter de seneste to kampe mod FC København og FC Midtjylland, hvor han to gange har været involveret i afgørende scoringer til modstanderen, men han skal altså ikke frygte at måtte se bundkampen fredag aften fra bænken. Det slog cheftræner Lars Olsen fast efter onsdagens træning.

- Jeg har ikke overvejet at skifte målmand. Jeg ved også godt, at Jeppe (Højbjerg, red.) har lavet nogle fejl, men han har også stået gode kampe for os, så jeg holdet fast i ham. Men det er ikke det samme som at sige, at han bare har en friplads, det er der ingen på mit hold, der har, siger Lars Olsen, der på ingen måde vil tage en beslutning om et eventuelt skifte på målmandsposten alene.

- Vel er det min beslutning i den sidste ende, men jeg vil selvfølgelig læne mig meget op ad Winde (målmandstræner, Lars Winde, red.), det er ham, der arbejder med målmændene til daglig, han kender dem bedre, end jeg gør, siger Lars Olsen.

Annonce

Scoringerne mangler

Træningen har indtil videre tydet på, at den nye EfB-træner fredag holder fast i den formation, der startede mod FC Midtjylland i fredags. Mohammed Dauda deltager godt nok mere og mere i træningen, men helt klar synes han ikke at være, og det giver efter al sandsynlighed en ny startplads på fløjen til finnen Pyry Soiri.

Han og de øvrige offensive folk var i fokus ved tirsdagens træning, mens den gamle forsvarsstyrmand på landsholdet tog sig af defensiven onsdag.

- Det er begrænset, hvad vi kan nå at gøre inden kampen fredag, men vi træner på det, man kan kalde samhørigheden. Altså det der med, at den ene ved, hvad den anden gør. Det går egentlig okay, men det er jo først i kampene, vi kan se, om det virker, erkender Lars Olsen.

Han har fået bekræftet det indtryk af EfB-truppen, han havde på forhånd.

- Der er virkelig mange gode boldspillere, og vi får spillet bolden fint rundt til træning, men de løbebaner og automatismer, jeg gerne vil have spillet ind i holdet, tager noget tid, siger Lars Olsen, der ikke kun har fået bekræftet indtrykket af, at EfB-spillerne godt kan spille bold - også en anden og langt mindre positiv ting er faldet i øjnene i de første tre træningspas. 11 scorede mål i 14 kampe taler sig eget sprog.

- Ja, vi har bare svært ved at score mål, det kan man også se på de øvelser, vi laver på træningsbanen. Meget af den slags foregår også oppe i hovedet, for har man først selvtillid og tror på, at man scorer, gør man det også, men vi skal altså også gøre det til træning. Det skal blive meget bedre, siger Lars Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce