Annonce
Sport

Ny træner i Ribe-Esbjerg: Jan Paulsen tiltræder med øjeblikkelig virkning

Ribe-Esbjerg har erstattet assistenttræner Morten Seier med den rutinerede Jan Paulsen, der tidligere har stået i spidsen for blandt andet Mors-Thy og Randers HH. Collage: Arkivfoto.

HÅNDBOLD: Resultaterne hos storsatsende Ribe-Esbjerg HH har indtil videre i denne sæson været elendige med blot to sejre i ni kampe – og det får nu konsekvenser.

Jan Paulsen, der tidligere blandt andet har trænet Mors-Thy med stor succes, har mandag første arbejdsdag i Ribe-Esbjerg, og det bliver nu den temperamentsfulde træners opgave at banke noget vildskab ind i spillertruppen.

Men Paulsens ankomst har ikke udløst en fyreseddel til Lars Walther. Han fortsætter i jobbet, men skal altså fremover dele ansvaret med Jan Paulsen.

- De deles om det, men Lars Walther får fortsat det sidste ord, fortæller sportschef Sune Ageschou.

Lars Walther føler sig ikke trådt over tæerne. Han har faktisk selv peget på Jan Paulsen.

- Jeg har kendt Jan i mange år, og jeg har faktisk fået ham solgt til en italiensk klub på et tidspunkt.

- Jan har nogle stærke kompetencer, og jeg er ikke i tvivl om, at han kan hjælpe os. Jeg glæder mig meget til samarbejdet, og det er 100 procent ærlig snak, siger Lars Walther.

Tilbage i marts blev Jan Paulsen, der bor i Aarhus, afskediget i 1. divisionsklubben Randers HH, da klubben var hårdt presset økonomisk og derfor ikke længere havde råd til at betale hans løn.

I samme forbindelse stopper Ribe-Esbjerg samarbejdet med Morten Sejer.

Ribe-Esbjerg er næstsidst i ligaen. Næste kamp er i Ribe lørdag kl. 16.00 mod Nordsjælland Håndbold.

Meget mere på www.jv.dk lidt senere…

Annonce
Jan Paulsen tiltræder i Ribe-Esbjerg HH med øjeblikkelig virkning. Han sidestilles med Lars Walther. Arkivfoto: Scanpix / Ritzau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Kolding

Fynslund gør klar til LAN-party

Annonce