Annonce
Sport

Ny træner i Ribe-Esbjerg: Jan Paulsen tiltræder med øjeblikkelig virkning

Ribe-Esbjerg har erstattet assistenttræner Morten Seier med den rutinerede Jan Paulsen, der tidligere har stået i spidsen for blandt andet Mors-Thy og Randers HH. Collage: Arkivfoto.

HÅNDBOLD: Resultaterne hos storsatsende Ribe-Esbjerg HH har indtil videre i denne sæson været elendige med blot to sejre i ni kampe – og det får nu konsekvenser.

Jan Paulsen, der tidligere blandt andet har trænet Mors-Thy med stor succes, har mandag første arbejdsdag i Ribe-Esbjerg, og det bliver nu den temperamentsfulde træners opgave at banke noget vildskab ind i spillertruppen.

Men Paulsens ankomst har ikke udløst en fyreseddel til Lars Walther. Han fortsætter i jobbet, men skal altså fremover dele ansvaret med Jan Paulsen.

- De deles om det, men Lars Walther får fortsat det sidste ord, fortæller sportschef Sune Ageschou.

Lars Walther føler sig ikke trådt over tæerne. Han har faktisk selv peget på Jan Paulsen.

- Jeg har kendt Jan i mange år, og jeg har faktisk fået ham solgt til en italiensk klub på et tidspunkt.

- Jan har nogle stærke kompetencer, og jeg er ikke i tvivl om, at han kan hjælpe os. Jeg glæder mig meget til samarbejdet, og det er 100 procent ærlig snak, siger Lars Walther.

Tilbage i marts blev Jan Paulsen, der bor i Aarhus, afskediget i 1. divisionsklubben Randers HH, da klubben var hårdt presset økonomisk og derfor ikke længere havde råd til at betale hans løn.

I samme forbindelse stopper Ribe-Esbjerg samarbejdet med Morten Sejer.

Ribe-Esbjerg er næstsidst i ligaen. Næste kamp er i Ribe lørdag kl. 16.00 mod Nordsjælland Håndbold.

Meget mere på www.jv.dk lidt senere…

Annonce
Jan Paulsen tiltræder i Ribe-Esbjerg HH med øjeblikkelig virkning. Han sidestilles med Lars Walther. Arkivfoto: Scanpix / Ritzau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce