Annonce
Tønder

Ny træner klar i FC Sydvest

Formand Thorsten Simonsen (til højre) byder ny cheftræner Jes Bekke (til venstre) velkommen i FC Sydvest. Den nye træner tiltræder 1. januar. Privatfoto.
FC Sydvest har netop ansat ny cheftræner. Der er tale om den tidligere cheftræner i Middelfart Boldklub, Jes Bekke. Han står klar til at overtage trænergerningen i FC Sydvest fra Kim Munch, og Jes Bekke håber på at kunne være med til at hive klubben i den rigtige retning.

TØNDER: Når FC Sydvest næste gang tørner ud på grønsværen bliver det med en ny cheftræner på trænerbænken. Klubben har nemlig ansat 43-årige Jes Bekke fra Kolding som ny cheftræner, og han overtager dermed trænerrollen fra Kim Munch.

Jes Bekke har senest været cheftræner for 2. divisionsholdet Middelfart Boldklub. Nu er han dog klar til at rykke længere sydpå, og skal fra 1. januar 2020 altså stå i spidsen for FC Sydvest.

Formand for FC Sydvest, Thorsten Simonsen, ser frem til, at den nye træner kommer i aktion. Han mener, at Jes Bekke lever op til mange af de kriterier, de som klub leder efter i en ny træner. Det er kriterier som en fornuftig trænererfaring og evnen til at udvikle unge spillere. FC Sydvest er nemlig et forholdsvist ungt hold.

- Vi synes bestemt, at Jes Bekke lever op til de kriterier, vi har. Han har jo selv spillet på der her niveau, ja faktisk højere, og så har han trænet U21-holdet i Kolding, som han har fået frem til rigtig gode resultater, og til sidst har han været i Middelfart, hvor han stoppede, da de lå helt i top, lyder det fra Thorsten Simonsen som fortsætter:

- Vores rolle som klub er at udvikle. Der vil være både steder inde på banen og udenfor, hvor vi skal blive bedre. Og at vi i form af Jes Bekke får flere erfaringer og kompetencer bragt til klubben, skulle gerne give en afsmittende effekt på resultaterne, siger han.

Annonce

Det virker på mig som en klub, hvor begge ben er plantet solidt på jorden. Man bygger det op sten for sten, og slår ikke noget for stort op. Og så virker det til, at hårdt arbejde er en dyd i klubben, og det tiltaler mig.

Jes Bekke, ny cheftræner i FC Sydvest

Vild med mentaliteten

Jes Bekke ser frem til at begynde i det nye trænerjob. Han synes, at det er et spændende projekt at gå ind i, hvor udfordringen for ham ligger i, at klubben ligger hvor de gør lige nu.

En ting, der har været vigtigt for Jes Bekke i forhold til at takke ja til jobbet er, at han er vild med mentaliteten i klubben.

- Det virker på mig som en klub, hvor begge ben er plantet solidt på jorden. Man bygger det op sten for sten, og slår ikke noget for stort op. Og så virker det til, at hårdt arbejde er en dyd i klubben, og det tiltaler mig, fortæller Jes Bekke.

Han er klar til tage udfordringen op med at udvikle klubben, og forhåbentlig få nogle gode resultater hjem.

- Lige nu er det allervigtigste at få nogle point på kontoen. Og hvis vi kan overleve denne sæson, så skulle vi gerne kunne få bygget noget godt op. Især fordi der er mange unge spillere i klubben. De skulle gerne blive bedre med tiden. Hvis jeg kan give dem nogle redskaber til at gøre nogle af tingene lidt anderledes, og hjælpe dem på vej, så tror jeg også på, at vi kan få dem flyttet nogle grader op, lyder det fra den nye træner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];