Annonce
Tønder

Ny træskulptur holder øje med Tønder

Det tog en uge for kunstneren at lave den store træskulptur, som nu står på Kjellkvists plads over for McDonald’s i rundkørslen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
På Kjelkvists areal over for McDonald's i Tønder står en ny træskulptur, der forestiller Holger Danske. Det er Bo Kjelkvist fra entreprenørvirksomheden Kjelkvist, der har opstillet den store træfigur, som allerede er blevet taget godt imod.

Tønder: Hvis du har lagt mærke til, at der er sket noget nyt på den ryddede plads ved rundkørslen over for McDonald's, så har du ret. På pladsen er der nemlig blevet opstillet en 2,5 meter høj skulptur af træ.

Træskulpturen, der forestiller Holger Danske, blev i lørdags sat op af Bo Kjelkvist fra entreprenørvirksomheden Kjelkvist, der holder til lige ved siden af pladsen.

- Jeg havde fået en stor stamme, og så have jeg muligheden for at få træ-symposiumet til at lave en figur, og så synes jeg, at der var andre end mig, der skulle have glæde af den, fortæller Bo Kjelkvist.

Til en start stod træskulpturen hjemme hos Bo Kjelkvist selv, men efter en måneds tid syntes han, det var en skam, at det kun var ham, der skulle kigge på den.

Annonce

Og så synes jeg, at det er fint nok, at Holger Danske holder lidt øje med Tønder og vågner op, hvis det er noget galt.

Bo Kjelkvist

Fra stamme til skulptur

Træstammen kommer fra en landbrugsejendom ved Store Tønde, og skulpturen er lavet af den lithauiske kunstner Julius Urbanavicius fra træ-symposiumet ved Højer Art Jam. Det tog cirka en uge at komme fra træstamme til træskulptur.

At valget faldt på Holger Danske, er ikke uden grund. Bo Kjelkvist er nemlig medlem af den lokale kegleklub 'Holger Danske af 1946'.

- Og så synes jeg, at det er fint nok, at Holger Danske holder lidt øje med Tønder og vågner op, hvis det er noget galt, siger Bo Kjelkvist og griner.

Den præcise pris på skulpturen vil Bo Kjelkvist helst ikke røbe, men en ting vil han dog sige:

- Det er ikke gratis.

Ifølge Bo Kjelkvist er skulpturen faldet i god jord, og flere turister har allerede holdt ind for at tage billeder af den store træskulptur, der nu pryder området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];