Annonce
Aabenraa

Ny trappe skal give genforeningspark lidt vildskab

Formidlingstrappen vil være med til at fremhæve, at der fra Genforeningsparken er direkte adgang til Kirkebakken. Tegning: Zeni arkitekter
Aabenraa Kommunes vækstudvalg har sat en halv million kroner af til at få lavet en formidlingstrappe, der skal give besøgende lyst til at opleve mere af byen og grænselandet.

Aabenraa: Genforeningsparken foran Folkehjem får en knopskydning.

I forbindelsen med den dansk-tyske havefestival "Blomster bygger broer", der løber frem til udgangen af 2022, har vækstudvalget for land og by besluttet, at et af Aabenraa Kommunes bidrag skal være et formidlingsområde placeret lige til højre for den trappe, der går fra Genforeningsparken og op til Kirkebakken og Sct. Jørgens Kirke.

- Det bliver en flot, lille formidlingstrappe. Tanken var, at den allerede skulle have stået færdig, men det har vi på grund af coronaen ikke kunnet nå, forklarer formanden for udvalget, Philip Tietje (V).

Annonce

I modsætning til den mere velfriserede Genforeningsparken, vil den kommende formidlingstrappe sætte fokus på vilde blomster, og det er det lokale arkitektfirma Zeni arkitekter, der sammen med konsulentvirksomheden Vildskab har stået for udformningen af den.

Ud i naturen

Det centrale element bliver et 54 kvadratmeter stort udemøbel, der - naturligvis - bygges i bæredygtigt træ. På møblet vil der blive placeret to skilte, hvor man på det største vil kunne læse om, hvad grænseområdet byder på - suppleret med et landkort, der dækker området Aabenraa, Sønderborg, Flensborg og Glücksburg.

Et mindre skilt vil vise et kort over Aabenraa by og give forslag til lokale gå- og cykelruter, og derudover vil der blive sat en kasse op med brochurer over lokale gåture.


Formidlingstrappen skal indbyde til ophold og inspirere til at tage ud og opleve Aabenraa by og grænselandet.

Fra projektbeskrivelsen


14 kvadratmeter af udemøblet vil blive plantekasser, hvor der bliver plantet det, der i projektbeskrivelsen bliver betegnet "hjemmehørende planter" - altså planter, der hører hjemme i den danske natur.

- I forbindelse med plantekasserne opsættes mindre inspirationsskilte med tekst om hjemmehørende planter og deres betydning for naturen generelt. Til venstre for trappen plantes forskellige bærbuske, og tanken er, at alle skal kunne gå hen og plukke bær, når det er sæson, lyder det videre i beskrivelsen.

Der er sat i alt 500.000 kroner af til den nye formidlingstrappe, der forventes at stå klar senest i løbet af sensommeren.

Blomster bygger broer

Blomster bygger broer – Blumen bauen Brüggen er en dansk-tysk havefestival med inspiration fra den tyske tradition Landesgartenschau. Her er der dog ikke tale om ét samlet område, hvor man betaler entré, men om en sammenkobling af attraktioner på begge sider af grænsen omkring Flensborg Fjord.

Festivalen blev officielt åbnet i oktober 2020 og løber til udgangen af 2022.

Den er hovedsageligt finansieret af EU Interreg-midler (14 mio. euro) og turismeorganisationerne Flensburger Förde (TAFF) og Destination Sønderjylland sammen med byerne Flensborg og Glücksburg og kommunerne Aabenraa og Sønderborg.

Der bliver forskellige elementer, man kan dvæle ved på den kommende formidlingstrappe. 
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Nye ejere inviterer indenfor: Vi troede ellers, vi var for private

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Blæst og regn stopper ikke en pælesidder: Tre kæmper om 20.000 kroner og det får arrangør til at overveje reglerne

Kolding For abonnenter

Ungt par sælger lejligheden på Frederiksberg og flytter ind i gammelt elektricitetsværk i Sydjylland: - Vi går og niver os i armen

Sydjylland For abonnenter

Blodigt drab i Sønderborg: Offeret rev hår ud af drabsmandens hoved

Varde For abonnenter

Mette er nybagt mor – men det er lige før, kæmpehunden Baby betyder mere

Sydjylland For abonnenter

Ansatte og pårørende råbte op om patientsvigt: Nu retter styrelse mindre kritik af behandlingen på kaosramt psykiatriafdeling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aabenraa

Svært at finde nye dagplejere: Nogle forældre må køre lidt længere

EfB

Målscorer: Hyballa solgte projektet til mig

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Varde

Jeg får hug: De unge udskammes og dømmes over en kam

Vejen For abonnenter

Den knaldrøde socialdemokrat: Jeg er til politik i øjenhøjde

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Energien var større end kvaliteten

Annonce