Annonce
Aabenraa

Ny trappe skal give genforeningspark lidt vildskab

Formidlingstrappen vil være med til at fremhæve, at der fra Genforeningsparken er direkte adgang til Kirkebakken. Tegning: Zeni arkitekter
Aabenraa Kommunes vækstudvalg har sat en halv million kroner af til at få lavet en formidlingstrappe, der skal give besøgende lyst til at opleve mere af byen og grænselandet.

Aabenraa: Genforeningsparken foran Folkehjem får en knopskydning.

I forbindelsen med den dansk-tyske havefestival "Blomster bygger broer", der løber frem til udgangen af 2022, har vækstudvalget for land og by besluttet, at et af Aabenraa Kommunes bidrag skal være et formidlingsområde placeret lige til højre for den trappe, der går fra Genforeningsparken og op til Kirkebakken og Sct. Jørgens Kirke.

- Det bliver en flot, lille formidlingstrappe. Tanken var, at den allerede skulle have stået færdig, men det har vi på grund af coronaen ikke kunnet nå, forklarer formanden for udvalget, Philip Tietje (V).

Annonce

I modsætning til den mere velfriserede Genforeningsparken, vil den kommende formidlingstrappe sætte fokus på vilde blomster, og det er det lokale arkitektfirma Zeni arkitekter, der sammen med konsulentvirksomheden Vildskab har stået for udformningen af den.

Ud i naturen

Det centrale element bliver et 54 kvadratmeter stort udemøbel, der - naturligvis - bygges i bæredygtigt træ. På møblet vil der blive placeret to skilte, hvor man på det største vil kunne læse om, hvad grænseområdet byder på - suppleret med et landkort, der dækker området Aabenraa, Sønderborg, Flensborg og Glücksburg.

Et mindre skilt vil vise et kort over Aabenraa by og give forslag til lokale gå- og cykelruter, og derudover vil der blive sat en kasse op med brochurer over lokale gåture.


Formidlingstrappen skal indbyde til ophold og inspirere til at tage ud og opleve Aabenraa by og grænselandet.

Fra projektbeskrivelsen


14 kvadratmeter af udemøblet vil blive plantekasser, hvor der bliver plantet det, der i projektbeskrivelsen bliver betegnet "hjemmehørende planter" - altså planter, der hører hjemme i den danske natur.

- I forbindelse med plantekasserne opsættes mindre inspirationsskilte med tekst om hjemmehørende planter og deres betydning for naturen generelt. Til venstre for trappen plantes forskellige bærbuske, og tanken er, at alle skal kunne gå hen og plukke bær, når det er sæson, lyder det videre i beskrivelsen.

Der er sat i alt 500.000 kroner af til den nye formidlingstrappe, der forventes at stå klar senest i løbet af sensommeren.

Blomster bygger broer

Blomster bygger broer – Blumen bauen Brüggen er en dansk-tysk havefestival med inspiration fra den tyske tradition Landesgartenschau. Her er der dog ikke tale om ét samlet område, hvor man betaler entré, men om en sammenkobling af attraktioner på begge sider af grænsen omkring Flensborg Fjord.

Festivalen blev officielt åbnet i oktober 2020 og løber til udgangen af 2022.

Den er hovedsageligt finansieret af EU Interreg-midler (14 mio. euro) og turismeorganisationerne Flensburger Förde (TAFF) og Destination Sønderjylland sammen med byerne Flensborg og Glücksburg og kommunerne Aabenraa og Sønderborg.

Der bliver forskellige elementer, man kan dvæle ved på den kommende formidlingstrappe. 
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg fik en appelsin i turbanen med Facebook: - Sagt på jysk har vi gjort en fornuftig handel

Annonce