Annonce
Erhverv

Fundet i København: Her er den ny turistdirektør for Danmarks vestligste destination

Liv Thøger-Aldahl er direktør for Destination Vesterhavet, det nye turistsamarbejde mellem Varde og Ringkøbing-Skjern Kommuner, som onsdag officielt blev stiftet. Hun kommer fra fire år som chefkonsulent ved Dansk Industri. PR-foto: Sif Meincke
Hun har solgt København og skaffet penge til Tivoli. Nu kommer Liv Thøger-Aldahl direkte fra en stilling i Dansk Industri til jobbet som turistdirektør for Destination Vesterhavet.

Varde/Ringkøbing-Skjern: Liv Thøger-Aldahl bliver direktør for det nye turistsamarbejde mellem Varde og Ringkøbing-Skjern Kommuner.

Hun har senest været chefkonsulent ved Dansk Industri, og ved præsentationen på den stiftende generalforsamling i ”Destination Vesterhavet” onsdag var hun endnu ikke flyttet til området.

- Vi har fundet en bolig til leje i Ringkøbing. Lige i centrum. Det glæder vi os også rigtig meget til, siger hun.

Liv Thøger-Aldahl er 47 år, opvokset i Skanderborg og uddannet cand.mag i medievidenskab i Aarhus.

Hendes første job var i Aarhus, for en it-virksomhed, men så gik det lynhurtigt mod København og chefstillinger.

Annonce

Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet bliver Danmarks næststørste turistdestination, om end størst, når det kommer til udenlandsk turisme. Det viser de seneste tal fra VisitDenmark.

Destination Vesterhavet, altså Varde og Ringkøbing-Skjern Kommuner, havde 8,4 millioner turistovernatninger i 2018, heraf 6,7 millioner fra udenlandske turister.

Wonderful Copenhagen, der dækker over 23 kommuner i Storkøbenhavn, havde 10,3 millioner turistovernatninger i 2018, heraf 6,4 millioner fra udenlandske turister.

Nøgletallene for Destination Vesterhavet:

Gennemsnitlig årlig vækst de seneste ti år: 2,2 procent.

Turismeomsætning i 2018 7,1 milliarder kroner – andel af omsætningen, som kommer fra udenlandske turister: 66 procent.

Fordeling af turismen på overnatningstyper: feriehus 79,7 procent, camping 13,6 procent; feriecenter 4,1 procent, hotel 2,2 procent, vandrerhjem 0,4 procent.

73,8 procent af turisterne i Destination Vesterhavet er fra Tyskland.

Stærk til udvikling

- Det er noget med både at være innovativ og at sætte tingene i struktur. Så selvom der måske ikke stod ”chef” på stillingen, første gang jeg var til samtale, så fik jeg den titel ret hurtigt. Fordi det blev tydeligt, at jeg er stærk til at bygge afdelinger op og udvikle koncepter, siger hun.

Det er præcis, hvad hun skal i Destination Vesterhavet. Og en af måderne, hun arbejder på, er med fokus på værdier.

- Jeg er meget værdibaseret i de job, jeg vælger. Det drejer sig ikke kun om bundlinje, men om at gøre en forskel, siger hun og fortsætter:

- For Destination Vesterhavet er det vigtigt, at der kommer mange turister, der har et forbrug. Men det er samtidig også vigtigt, at de respekterer naturen. Værdien er at formidle natur- og kulturarv.

Vesterhavet skal følge verden

Som Danmarks største turistdestination, når det kommer til udenlandske turister, skal Danmarks vestligste destination være frontløber, mener den nye direktør.

- Vi skal følge og gribe de store turisttrends, når de passer ind i vores dna og værdier. Lige nu er en trend ”transformativ turisme”, som er den form for turisme, hvor turister vil opleve ting, der ændrer noget i dem. Det kan helt klart gøres ved at guide dem i naturen og lære dem om naturens kræfter. En anden mega-trend er bæredygtig turisme, hvor det giver god synergi, hvis turistaktørerne i en natur-destination lever op til bæredygtighedsmålene – og i det hele taget er der en udvikling i retning af ”mød de lokale” og lokal turisme. At komme ud opleve de lokale i deres egne miljøer, siger hun.

Liv Thøger-Aldahl kalder det en slags cirkel, der nu trækker hende og husbonden, Michael Thøger-Aldahl tilbage til Jylland og ud i naturen, efter år i København. Her fra sidste års sommerferie ved Vesterhavet, sammen med Sigurd og hundene. Privatfoto

Brænder for sit fag

Liv Thøger-Aldahl har tidligere været konference- og eventchef på Berlingske, kommunikationschef ved Danhostel, varemærke-direktør for ”Open Copenhagen” hos Wonderful Copenhagen og sponsorchef i Tivoli. I sidstnævnte funktion solgte hun forlystelsesparkens hidtil største enkeltsponsorat, da Mazda sponserede millioner til Tivolis gamle rutsjebane.

Det er igen noget med sammenhæng mellem værdier. Mazda havde på det tidspunkt sloganet ”zoom-zoom”, den samme lyd, som når du kører i rutsjebane, siger hun.

Er du meget ambitiøs?

- Jeg tænker mig egentlig ikke som ambitiøs. Jeg tænker mig som dedikeret og professionel. Når man er dedikeret, tæller man ikke timer. Ambition har en klang af albuer. For mig er det noget med at brænde for sit fag.

Har du haft en bevidst strategi?

- Nej, der har bare åbnet sig nogle muligheder. Jeg er en meget stor netværker, og det var faktisk også en fra mit netværk, der sagde: Er det her ikke noget for dig?

Vestkysten går op i en højere enhed

Der er meget langt fra København til Hvide Sande?

- Jeg synes ikke, Danmark er så stor. Men det er også ligesom, det hele går op i en højere enhed. Min erfaring med kultur og turisme og at opbygge afdelinger – og samtidig har min mand og jeg talt om at få mere natur i vores liv, siger hun og fortsætter:

- Jeg har været frontløber for København, men nu er cirklen sluttet. Jeg er blevet ældre og efterspørger mere natur, og vi rykker ud igen. Vi skal gå ture med vores to gravhunde, vi skal cykle, vi er havemennesker – og når vi tager på tur, så er det altid til historiske steder. Alle de værdier, synes jeg, passer rigtig godt med vores nye liv ved Vesterhavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce