Annonce
Esbjerg

Ny udbygning klar: Endrup Naturpark udvider med stor naturlegeplads

Steen Beier, Charlotte Skovgaard Johansen og børnene Ollie og Elliot glæder sig til, at det store grønne område mellem Endrups bålhytte og Sneum Å i midten af juni bliver omdannet til en helt ny naturlegeplads. Foto: Kåre Welinder
Endrups ildsjæle har endnu engang samlet et stort beløb sammen, og snart går arbejdet i gang med at opføre en naturlegeplads tæt på byens bålbytte og naturpark.

Endrup: I forvejen har Naturparken i Endrup allerede en stor bålhytte, shelters, toiletter, bålsteder og huse til de dyr, der græsser lystigt i områdets natur.

Nu er de gode folk bag naturparken så klar med næste etape, og det bliver til stor glæde for byens mindste beboere.

- Vi har rigtigt mange besøgende i Endrup Naturpark. Alle siger, at det er rigtigt flot område, men spørger samtidig forsigtigt, om der ikke mangler noget til børnene, måske en legeplads.

I forvejen har byen kun en slidt og ofte lukket, offentlig legeplads, og med de mange nye børnefamilier, der flytter til byen, var Steen Beier fra Endrup ikke sen til at gribe opfordringen. Han endte som tovholder på projektet sammen med Charlotte Skovgaard Johansen og medlem af Endrup Lokalråd, Verner Bertelsen.

- De første tanker om en legeplads havde vi allerede for tre-fire år siden, men det er først inden for det seneste år, at arbejdet med at skaffe de nødvendige midler til en legeplads for alvor er gået igang, siger Steen Beier og forklarer, hvordan man via fonde og private har indsamlet 205.000 kr.

Annonce

Udflugtsmål

- Vi har fået næsten 60.000 kr. ind fra lokale erhvervsdrivende, ligesom folk herude hjælper med at grave ud og flytte jord, når selve arbejdet med legepladsen begynder om kort tid, siger Steen Beier, der også retter en stor tak til Esbjerg Kommune, hvor sagsbehandler Dan Bjerre og landdistriktskoordinator Ann Caroline Hansen har været en stor hjælp med at få projektet klar til start.

Legepladsen opføres på et grønt område mellem bålhytten og Sneum Å, og er udformet til brug for både store og små børn. Der er balancegang fra bålhytten til legepladsen, der er fugleredegynge, kravlenet, armgangsringe, bevægelige balanceklodser med mere, ligesom der laves et solidt faldunderlag i træflis.

Charlotte Skovgaard Johansen forklarer, at Endrup Naturpark i stadig højere grad bliver et samlingssted og udflugtsmål, og som mor til to små drenge ser hun frem til den nye legeplads.

- Endrup har fået flere børnefamilier, og mine børn og jeg glæder os i hvertfald til at den kommer, siger hun, mens drengene Ollie og Elliot også meget gerne vil have en ny, stor legeplads lige midt i Endrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Annonce