Annonce
Sønderborg

Ny uddannelse rykker ind i tidligere JF-bygning

Lokalerne på Linde Alle er nu ved at blive sat flot i stand, så der skabes de bedste rammer om de nye elever lige fra starten. Arkivfoto: Claus Thorsted
FGU Sønderjylland åbner til august nyt uddannelsestilbud til unge i JF's tidligere administrationsbygning på Linde Alle.

Sønderborg: Der kommer snart masser af nyt liv i JF's tidligere administrationsbygning på Linde Alle. FGU Sønderjylland har lejet sig ind en betydelig del, hvor den 15. august slår dørene op til den nye Forberedende Grunduddannelse forkortet FGU.

- Jeg er utrolig glad for at det var muligt at leje lokalerne på Linde Alle. Beliggenheden er ideel, tæt offentlig transport, og øvrige uddannelsesmuligheder i byen. Bygningen kan efter endt renovering, skabe nogle gode rammer for de kommende studerende og medarbejdere, siger Jesper Smalling, bestyrelsesformand for FGU Sønderjylland.

Uddannelsen er tiltænkt unge, der endnu ikke er parate til at gå i gang med en ungdomsuddannelse. Der kan være faglige, personlige eller sociale årsager. Der vil i uddannelsen være hovedfokus på trivsel og kompetencer i bred forstand, som den unge vil blive støttet i.

FGU afløser de mange ungdoms- og erhvervsrettede uddannelser på blandt andet produktionsskoler. Målet er, at den unge efterfølgende kan fortsætte på en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller i job.

Annonce

Forberedende Grunduddannelse

Den 15. august åbner FGU Sønderjylland dørene op til den nye Forberedende Grunduddannelse forkortet FGU i Sønderborg. Uddannelsen samler seks nuværende tilbud til målgruppen under 25 år.

De seks tilbud er den Forberedende Voksen Undervisning (FVU), Almen Voksenundervisning (AVU), Ordblindeundervisning (OBU), Kombineret Ungeuddannelse (KUU), Produktionsskolerne og Erhvervsgrunduddannelsen (EGU).

I Sønderborg udbydes syv erhvervstemaer. Det spænder over Byg, bolig & anlæg (træ og pedel), Mad & ernæring, Industri, Omsorg & sundhed, Omsorg & sundhed, Kommunikation & medier, Handel & kundeservice.

FGU Sønderjylland har undervisningstilbud i Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg. Administrationen har hjemme i Sønderborg.

Bedre støtte og fokus

Grunden til, at man samler de "gamle" tilbud i én uddannelse, er, at det skal være nemmere for den unge at få den støtte og det fokus, som er nødvendigt for at finde lige netop det, som man er god til eller har interesse for.

Det forventes, at 190 elever begynder på FGU i Sønderborg, der får syv erhvervstemaer og seks almene hold. Uddannelsen vil derfor være fordelt over to matrikler. Ud over Linde Alle er det på Solglimt 4, hvor den nuværende kun seks år gamle produktionsskole ligger.

På sigt ønsker FGU Sønderjylland at samle uddannelsestilbuddet på en matrikel.

- Med lokalerne på plads, er alle kræfter sat ind på at blive klar til at modtage de studerende. Nu har vi rammerne på plads, og ro til over de kommende år at finde en model der kan samle FGU i Sønderborg på én matrikel, siger Bjarne Bonvang, direktør for FGU Sønderjylland.

Man kan læse på tre forskellige spor, og der er mulighed for at skifte mellem dem, hvis man undervejs finder ud af, at man hellere vil noget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce