Annonce
Tønder

Ny udstilling giver et kunstnerisk indspark til grænsen

Museet Holmen har ikke bare én, men hele 31 kunstnere på plakaten, når der lørdag er fernisering på den nye udstilling "Grænser". Dette billede er fra en mere konventionel udstilling i form af Michael Kviums ”Skitsen” fra 2019. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Museet Holmen løfter lørdag sløret for et stort samarbejde, der strækker sig over grænsen - for 'Grænser' er hovedtemaet, når museet markerer hundredåret for Genforeningen.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Hundredåret for Genforeningen bliver markeret kunstnerisk på Museet Holmen i den kommende tid - med start i weekenden, hvor 31 kunstnere fra Danmark, Tyskland og Rusland holder fernisering på deres bud på det begreb, som en grænse også er.

- De har alle forholdt sig til grænser i deres værker, og hele udstillingens katalog rammer det ind, hvor alle har skrevet om, hvordan de fortolker begrebet grænser - alt sammen i den bredeste betydning, forklarer museumsleder Kirsten Moesgaard.

Udstillingens katalog prydes af et essay af Dr. Michael Fuhr, som er direktør på Museumsberg Flensburg.

I sit essay udforsker Fuhr ordet "grænse" rent sprogligt - et ord, som har flere betydninger, men oftest peger tilbage til en begrænsning. Museet Holmen står bag kataloget, og det har en bagtanke, for dels er grænselandet en fasttømret del af museets DNA - men nok så vigtigt, er det også et katalog og en udstilling, som også for eftertiden vil kunne fortælle historien om grænser på godt og ondt.

- Vi kommer godt rundt i genrerne, og der vil også være en del skulpturer og videokunst med. Jeg vil også gerne fremhæve kataloget, som præsenterer alle 31 kunstnere med et værk og en tekst om deres syn på grænser. Det er lige så meget et katalog som det er en publikation, der også vil have et liv efter udstillingen, fordi den samlet giver et kunstnerisk snit på historien.

Annonce

Fernisering lørdag

Udstillingen har været længe undervejs - men det har hele tiden været målsætningen at markere hundredåret for genforeningen med en udstilling, der tager udgangspunkt i netop grænser, afrunder Kirsten Moesgaard.

- Det er en del af vores formål at kunne samle den store kunst på et lille sted. Vi er i Løgumkloster omkring eksistenser og identitet, men vi er også en del af grænselandet. Det er en del af vores DNA, at vi arbejder med grænser som tema og problemstilling.

Hvad de 31 kunstnere er nået frem til, kan du som gæst få et kig på lørdag eftermiddag, hvor der klokken 13 er fernisering på udstillingen "Grænse". Udstillingen åbnes af regionsrådsformand Stephanie Lose. Udstillingen kører frem til den 10. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce