Annonce
Billund

Ny udstilling hos Billund-galleri viser både keramik og billeder

Akvarel af Fritze Lundstrøm, som blandt andet har udstillet på en international udstilling i Italien. Privatfoto
Juleudstillingen hos Galleri Sam byder på værker af seks forskellige kunstnere - hvis billeder og keramik klæder hinanden.

Billund: Galleri Sam på Grenevej er klar til at åbne årets juleudstilling lørdag 16. november; der er fernisering kl. 14-17.

På udstillingen kan man se værker af seks anerkendte kunstnere.

Det er blandt andet keramikeren Kirsten Holm, som deltager i udstillingen med nye unika keramikværker.

Gallerist Karin Pedersen har desuden taget to nye kunstnere ind, som ikke tidligere har udstillet hos hende.

Den første kunstner, Anna Grethe Aaen deltager med oliemaleri og neopastel. Anna Grethe Aaen har til udstillingen udviklet et særligt efterårs- og vinter-skovtema.

Annonce

Italien tur-retur

Den anden nye kunstner i galleriet er Fritze Lundstrøm. Hun arbejder hovedsagelig med akvarel og deltager i udstillingen med en række nye akvareller. På udstillingen vises blandt andet den akvarel, der var blevet udvalgt til at repræsentere Danmark på en verdensomspændende akvareludstilling i Fabriano, Italien. 1.300 kunstnere fra hele verden deltog i denne udstilling – heraf kun to fra Danmark.

Desuden præsenterer juleudstillingen på Galleri Sam igen i år værker af de kendte kunstnere, Albert Bertelsen, Nis Schmidt og Svend Aage Madsen. De tre kunstnere deltager med oliemaleri, akrylmaleri, grafik og mixed media.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce