Annonce
Billund

Ny udstilling med færørsk kunst på Galleri Sam

Eydun av Reyni. Foto: Privat

Billund: Ny kunstudstilling er på vej til Galleri Sam.

Denne gang er det de to færøske kunstnere, Eydun av Reyni og Øssur Mohr, der i en fælles udstilling i galleriet viser deres kunst frem. Udstillingen hedder ”Besøg fra Færørerne”, og der er fernisering den 24. august 2019 klokken 14-17.

Kunstnerne er til stede ved ferniseringen.

Efter ferniseringen er udstillingen åben hver fredag, lørdag og søndag kl. 13-17 til og med søndag d. 22. september 2019 samt efter aftale.

Annonce
Øssur Mohr. Foto: Privat

De to kunstnere

Eydun av Reyni dyrker vedvarende det koloristiske landskabsmaleri og farvernes rytmik er det bærende element. Det centrale tema i malerierne er bygden ved havet under det store fjeld, havet og skyerne. Malerierne er komponeret med stærke farver og store penselstrøg. Eydun har udstillet og er repræsenteret på kunstmuseer og i private samlinger i Danmark og i udlandet.

Øssur Mohrs kunst er en evig søgen og længsel efter at genskabe øjeblikkets flygtighed og lysglimtenes forvandling, og en stadig påmindelse om, at det kun lader sig gøre glimtvis. Han bliver aldrig færdig, for hele tiden kommer der nye lysglimt til og fjeldets, fjordens og himlens farver og form forvandles endnu engang. Øssur har udstillet og er repræsenteret på kunstmuseer og i private samlinger i Danmark og udlandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Annonce