Annonce
Esbjerg

Ny udstilling viser Bramming fra nyt perspektiv: - Viser de enorme forandringer, der er sket

Inge og Kaj Jørgensen oplevede, at udstillingen vækkede minder. Kaj er opvokset i Bramming, og de bor begge i byen nu. De havde overvejet selv at indsende nogle af de seks luftfotos, de selv har. Foto: Jonas Okholm Nielsen
En ny udstilling åbnede søndag på Bramming Egnsmuseum. Her fremvises luftfotos af huse i den gamle Bramming Kommune. En virtuel flyvetur i tid og i kommunen, fortæller museumsinspektør.
Annonce

Bramming: På Bramming Egnsmuseum kan man nu komme på en slags flyvetur, både i tid og i den gamle Bramming Kommune.

Sådan vil museumsinspektør, Søren Byskov, beskrive den nye udstilling, Brammingegnen set fra luften, som åbnede søndag.

-  Rundt omkring i mange folks hjem hænger et luftfoto af huset. Det var meget udbredt, at firmaer fløj over huse og byer og fotograferede løs. Bagefter kom de og solgte billederne, og dem var mange interesserede i, siger han.

Det er de billeder, man nu har udstillet på Bramming Egnsmuseum.

- Så man kommer på virtuel flyvetur, både i den gamle Bramming Kommune og i tiden. Man får også en lille historie om bygningen og dem, der boede der, siger han.


Det er sjovt, at man kan genkende nogle ting fra barndommen. Jeg kan genkende et billede af den gård, min lærer voksede op på. Og jeg kan se indgangen, vi altid gik ind af, da jeg var lærling.

Kaj Jørgensen, gæst på museum


- Udstillingen giver et indtryk af de enorme forandring, der er sket. Man kan jo gå og tænke, at tiden står stille, for her sker aldrig noget og så videre, men her kan man virkelig se, at der er sket noget, siger han.

- Det er små umærkelige ændringer sker, men når man så flyver op i helikopteren og ser, hvordan her ser ud i dag, og hvordan så det ud for 50 år siden, så kan man se, at hold da op, der er sket noget, siger han.

Annonce

Hjælp fra borgere

Udstillingen var tæt på ikke at blive til noget, men borgere fra Bramming-egnen hjalp til.

- Ligesom alle museer var vi ramt af corona-nedlukningen. Vi var i tvivl om, hvorvidt vi kunne nå at stable udstillingen på benene. Da jeg fik lov til at vende tilbage, havde vi fem uger og fire billeder fra eget arkiv, siger han.

Museet appellerede til borgerne og modtog herigennem en masse billeder.

- Det var overvældende. Da vi havde modtaget 53 billeder, var jeg nødt til at sige, at der ikke var plads til flere, siger han.

Annonce

Vækker minder

To af de gæster, der mødte op til åbningen,  var Inge og Kaj Jørgensen. Kaj er opvokset i Bramming, så de mange billeder af gamle huse vækkede minder, fortæller han.

- Det er sjovt, at man kan genkende nogle ting fra barndommen. Jeg kan genkende et billede af den gård, min lærer voksede op på. Og jeg kan se indgangen, vi altid gik ind af, da jeg var lærling, siger han.

Inge fandt også udstillingen interessant.

- Det er spændende. Man kan se, hvor meget der er sket. Rundt om husene var der jo kun marker og grusveje, sige rhun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce