Annonce
Sydjylland

Ny udvikling: Vildsvinehegn kan bestå af flydespærringer

Vildsvin kan nu blive stoppet af flydespærringer, efter et ændringsforslag vil gøre det muligt at opsætte andet end hegn. Arkivfoto.

Dele af vildsvinehegnet ved den dansk-tyske grænse kan blive erstattet af flydespærringer. Det kan blandt andet blive aktuelt ved Flensborg Fjord og i Rudbøl Sø, hvor det har vist sig at være vanskeligt at opsætte et hegn.

Lovforslag: Der er langt fra Christiansborg til Sønderjylland. Det må være læren efter, at Miljø- og Fødevareministeriet nu har set sig nødsaget til at ændre lovforslaget, der skal bane vejen for et knap 70 kilometer langt vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse. Efter at have undersøgt, hvor hegnet kan komme til at stå, har det været sværere end forventet at placere et hegn, så det generer mindst muligt, samtidig med at det er effektivt. Derfor har Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i sidste uge tilføjet et punkt til lovforslaget, som skal gøre det muligt at udskifte en del af hegnet med andre foranstaltninger. Helt specifikt peges der blandt andet på, at der i stedet kan benyttes flydespærringer.

- I området omkring Rudbøl Sø og Magisterkogen har det været svært at finde en løsning, der ikke generer for meget og for mange. Derfor leder vi efter en måde at lave en effektiv spærring som ikke generer de to- eller firbenede, siger skovrider i Naturstyrelsen Vadehavet, Bent Rasmussen, som arbejder med at føre vildsvinehegnet ud i virkeligheden.

Annonce

Vildsvinehegn


  • Regeringen og Dansk Folkeparti offentliggjorde den 22. marts en politisk aftale, hvor de vil bygge et hegn ved den dansk-tyske grænse for at holde vildsvin og den afrikanske svinepest ude.
  • Hegnet bliver 68 km langt, 1,5 meter højt og graves cirka 50 centimeter ned i jorden. Det vil koste cirka 70 millioner kroner. Industrien vil bidrage til betalingen af hegnet.

Mulighed ved Flensborg Fjord

Et hegn vil i de nævnte områder kollidere med ådiger og vil også virke for generende på lodsejere, fortæller Bent Rasmussen.

Han forklarer, at der med flydespærringer bliver tale om "en rørlignende konstruktion", som vildsvin ikke kan passere. Flydespærringerne vil ligge delvist i vandoverfladen og vil gå et stykke under vandoverfladen. Det er ikke kun området omkring Rudbøl Sø og Magisterkogen, hvor et hegn kan blive erstattet af en flydespærring. Der er nemlig også planer om at etableret et hegn ud til en meters dybde i Flensborg Fjord. Og her kan løsningen også meget vel blive en flydespærring.

- Det giver os nye muligheder i Flensborg Fjord, hvor det også kan blive vanskeligt med et hegn. Det vil skulle gå ud til en meters dybde, så det vil nok være omkring 50 meter langt, så vildsvinene ikke bare uhindret kan passere, siger Bent Rasmussen.

Forslaget om et vildsvinehegn ventes vedtaget 5. juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce