Annonce
Esbjerg

Ny undersøgelse: Seks ud af ti bilejere i Esbjerg er klar til at sætte strøm til deres køretøj

En undersøgelse, som også omfatter Ford i Esbjerg, viser, at 27 procent af bilejerne i Esbjerg Kommune forventer, at den næste bil skal være en benzin- eller dieselbil – på landsplan er det 29 procent. Foto: PR
65 procent af bilejerne i Esbjerg Kommune vil ifølge en ny undersøgelse køre på elektricitet, næste gang bilen skal udskiftes. Mange er dog tilbageholdende i forhold til at skifte til el, men elbilejerne fortryder ikke det grønne valg.

Esbjerg: Næste gang valget skal træffes, om bilen skal drives af benzin, diesel eller el, vælger hele 65 procent af bilejerne i Esbjerg Kommune en elbil eller plug-in-hybrid-bil.

Det fremgår af en pressemeddelelsen, hvor Nielsen Car Group, der blandt andet driver bilhuset Bjarne Nielsen i Esbjerg har fået lavet en undersøgelse, som netop konkluderer, at seks ud af ti bilejere i Esbjerg er klar til at køre på el.

JydskeVestkysten har tidligere på baggrund af tal fra De Danske Bilimportører fortalt, at der sidste år skete en markant stigning i antallet af indregistrerede biler i Esbjerg Kommune, der helt eller delvist kører på strøm. Således steg salget med henholdsvis 370 og 420 procent for elbiler og plug-in-hybrider.

Annonce

Denne udvikling ventes altså at fortsætter samtidig med, at der for nylig er kommet klarhed om bilafgifterne i de kommende år, hvilket vækker optimisme i bilbranchen.

– I 2020 er der solgt rekordmange el- og plug-in hybrid-biler i Danmark, men i efteråret har vi set, at bilkøberne har været tilbageholdende med at skifte alene på grund af udsigten til en højere afgift. Nu er der heldigvis kommet en aftale, der ikke – som ellers frygtet – sætter prisen markant op på el- og plug-in-hybrid-biler, udtaler Bjarne Nielsen, der er direktør i Nielsen Car Group i pressemeddelelsen.

Resultater fra undersøgelsen

  •  65 procent bilejerne i Esbjerg Kommune vil vælge en elbil eller plug-in-hybrid-bil ved næste bilkøb – på landsplan er det 62 procent.
  •  65 procent af bilejerne i Esbjerg Kommune forventer at teknologien udvikles i de kommende år, hvilket afholder dem fra at anskaffe en el-/hybridbil nu og her – på landsplan er det 66 procent.
  •  Det ville afholde 73 procent af bilejerne i Esbjerg Kommune fra at købe en el-/hybridbil, hvis regeringen havde indført den tidligere varslede afgiftsstigning herpå – på landsplan er det 78 procent.
  •  27 procent af bilejerne i Esbjerg Kommune forventer, at den næste bil skal være en benzin- eller dieselbil – på landsplan er det 29 procent.

På landsplan blev der ifølge Nielsen Car Group solgt 157 procent flere elbiler og 369 procent flere plug-in-hybrid-biler flere end året før. Ifølge den nye undersøgelse ville 73 procent af bilejerne i Esbjerg Kommune fravælge de eldrevne modeller, hvis regeringen indførte den tidligere planlagte stigning i registreringsafgiften på netop el- og plug-in-hybrid-biler.

Du fortryder ikke en elbil

Undersøgelsen viser også, at uanset om du er mand eller kvinde, ung eller gammel, vælger du højst sandsynligt fortsat en elbil, hvis du allerede har taget skridtet i den grønne retning. Faktisk er det ifølge undersøgelsen, som mere end 2700 af Nielsen Car Groups kunder har deltaget i, blot fire procent af elbilisterne, der vil skifte til benzin eller diesel ved næste bilkøb.


Vi forudser, at salget af vores plug-in-hybrid og elbiler stiger betydeligt i det nye år. Nærmest ingen fortryder købet af en eldrevet bil, og det styrker kun vores forventninger til salget.

Jesper Hansen, afdelingschef, Bjarne Nielsen Biler i Esbjerg


– Vi forudser, at salget af vores plug-in-hybrid og elbiler stiger betydeligt i det nye år. Nærmest ingen fortryder købet af en eldrevet bil, og det styrker kun vores forventninger til salget. Men elbilernes popularitet på markedet er også en indikation om, at den kommende køber ikke har nogen grund til at være bange for, om elbilens rækkevidde er stor nok, siger Jesper Hansen, der er afdelingschef hos Bjarne Nielsen i Storegade i Esbjerg.

Annonce

Teknologiudviklingen giver flere overvejelser

Undersøgelsen viser desuden, at sikkerhedsudstyr, gennemprøvet og holdbar teknologi, samt bilens rækkevidde på en opladning er de vigtigste parametre, når der skal vælges bil. Derudover vil 65 procent af Esbjergs bilejere, der vil vælge en elbil eller plug-in-hybrid som næste bil, ikke nødvendigvis anskaffe en el- eller hybridbil med det samme, fordi de forventer, at teknologien bliver udviklet i de kommende år.

– Mange kunder er tilbageholdende i forhold til at købe en bil, hvis teknologien er i hastig udvikling. Et bilkøb er en stor ting for de fleste, og man vil naturligvis gerne undgå, at bilen mister værdien for hurtigt på grund af forældet teknologi. Heldigvis er teknologien i elbilerne nu blevet rigtig god, og det afspejles faktisk også i undersøgelsen, som tyder på, at elbilisterne er glade for det grønne valg, siger Bjarne Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce