Annonce
Debat

Ny vej mellem Tønder og Kliplev er løsningen

Læserbrev: Tønder har brug for en bedre vejforbindelse til E3 og Sønderborg. En ny vej mellem Tønder og Kliplev er her løsningen.

Den nye vej kan med fordel etableres med samme forløb som den nedlagte jernbane mellem Tønder og Tinglev. Startende i en rundkørsel ved omfartsvejen øst for Tønder og videre nord om Rørkær, Jejsing og Bylderup-Bov. Herfra syd om Bylderup og Terkelsbøl og igen nord om Tinglev.

Ved Almstrup Mark kan vejen føres over i den nuværende vej nord om Bjerndrup og videre til motorvejen ved Kliplev. Herfra vil der så i fremtiden være direkte motorvejs forbindelse til København, Aalborg, Sønderborg, Hamborg og Europa!

Annonce

Den beskrevne linjeføring er på ca. 26 kilometer, nogenlunde samme længde som den nye motorvej mellem Kliplev og Sønderborg.

Ved at udnytte arealerne fra den tidligere jernbane kan omkostningerne til vejens etablering givetvis holdes på et forholdsvist lavt niveau.

Vejen foreslås etableret som en såkaldt motortrafikvej. Det betyder, at langsomt kørende trafik skal henvises til den gamle A8, ligesom der af trafiksikkerhedsmæssige grunde højest bør være to tilkørsler til vejen. En ved Bylderup-Bov og en ved Tinglev.

En ny tilslutningsvej vil givetvis betyde et løft til hele Tønder-området og derudover også for byerne Bylderup Bov og Tinglev.

Ligesom omkring forslaget om en sønderjysk hovedbanegård (ved Rødekro, foreslået i tidligere læserbrev, red.) så kræver denne motorvejstilslutning et samarbejde mellem Aabenraa og Tønder kommuner.

Jeg håber, dette bliver muligt, når kommunalvalget er overstået. Hidtil har dette samarbejde været meget begrænset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce