Annonce
Sønderborg

Nybøl Idrætsforening vil styrkes med en ny multisal

Der er masser af aktiviteter i Nybøl, som her under Nybøl Idrætsuge i agugust, hvor der var børnefrokost. Arkivfoto: Henrik Rath
En projektgruppe arbejder på at opføre en ny multisal i Nybøl. Projektet skal komme både idrætsforeningen, skolen og byen til gode.

Nybøl: Det var en festdag, da borgerne i Nybøl kunne indvie deres nye børneunivers for et år siden. Byggeriet betød dog også, at en stor gymnastiksal blev revet ned. Det er gået ud over Nybøl Idræts- og Kulturforening, der har været nødt til at lukke sin gymnastikafdeling ned.

- Det er vi blevet ramt af, da det er gået ud over vores gymnastikafdeling. Den var forholdsvis stor, og i begyndelsen flyttede vi hold til Vester Sottrup, men det fungerede ikke. Så vi lukkede afdelingen ned, siger Claus Jensen, der er formand for Nybøl Idræts- og Kulturforening.

I dag har foreningen begrænset gymnastikaktivitet i form af stolegymnastik og yoga i klubhuset. Derfor arbejder bestyrelsen og en projektgruppe på et projekt, der skal blive til en multisal ved klubhuset i Nybøl.

- En ny multisal vil komme til gavn for gymnastikken i Nybøl og skolen, der også har brug for plads. Med en multisal kan vi udvikle foreningen, siger Claus Jensen.

Annonce
Det er ikke kun et projekt for idrætsforeningen. Jeg ser det som et projekt for Nybøl. Det vil koste nogle millioner, så det skal vi til at se på, hvordan vi kan skaffe dem.

Claus Jensen, formand

Multisal for alle

Foreningen tilføjede for nogle år siden 'Kultur' til foreningens navn.

- Multisalen vil vi også bruge til kulturelle arrangementer som foredrag. Vi står også for musikfestivalen, som for et år siden blev flyttet her til sportspladsen. Der har vi også brug for større lokaler, siger Claus Jensen.

Der er nedsat et projektgruppe, som arbejder med projektet, med repræsentanter fra idrætsforeningen, skolen og lokalrådet. Ønsket er at bygge den nye multisal sammen med klubhuset, som har gode omklædnings- og badefaciliteter.

- Det er ikke kun et projekt for idrætsforeningen. Jeg ser det som et projekt for Nybøl. Det vil koste nogle millioner, så det skal vi til at se på, hvordan vi kan skaffe dem, siger Claus Jensen.

Et eventudvalg skal være med til at skaffe penge til projektet. Lørdag foregik det første event, hvor der blev bagt småkager med byens børn. Overskuddet går til projektet.

- Jeg tror på, at der om fem til otte år står en ny hal her i Nybøl. Nybøl er et populært område, og der er flere byggegrunde på vej, så jeg tror på opbakning til projektet, siger Claus Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce