Annonce
Esbjerg

Nybyggeri: 30 bynære lejligheder klar til indflytning i april

Boligerne er klar til indflytning den 1. april 2020, og de første lejekontrakter er allerede blevet underskrevet. Foto: Per Benny Paulsen
Boligforeningen Fremad er snart klar til at indvie 30 nye almene familieboliger på Niels Lambertsens Vej. Byggeriet i fire etager kommer til at huse en Fakta-butik i stueetagen.

Esbjerg: Tovværksgrunden, Lysningen, Østergade og Langliparken i Hjerting. Der er godt gang i boligbyggeriet flere steder i Esbjerg i øjeblikket, og på Niels Lambertsens Vej er Boligforeningen Fremad snart klar til at tage 30 nye familieboliger i brug.

Byggeriet i fire etager er skudt op på den grund, hvor Grafisk Trykcenter tidligere havde til huse. De tre øverste etager er indrettet som lejligheder, mens stueetagen er reserveret til Coop, der i slutningen af marts åbner en Fakta-butik, ligesom der er planer om en OK-tank på grunden.

Byggeriet er opført i murværk i stueetagen, mens de øvrige etager har lyse betonoverflader.

Boligerne er opført i tre forskellige størrelser med et gennemsnit på cirka 107 kvadratmeter og to eller tre værelser. Flere af lejemålene har enten altan eller terrasse, og der er adgang via elevator til alle boliger.

Grunden opdeles, så Boligforeningen Fremads afdeling får egen indgang til bebyggelsen på den vestlige del af grunden, hvor der også er parkering med plads til 26 biler, et cykelskur og fælles opholdsarealer.

Annonce

Boligerne

Boligerne er i tre forskellige størrelser, fra 80 til 115 kvadratmeter, og der er adgang via elevator til alle boliger.

Der er tale om tre to-rums boliger på cirka 80 kvadratmeter uden altan eller terrasse, tre tre-rums boliger på cirka 107 kvadratmeter uden altan eller terrasse og 24 tre-rums boliger på mellem 107 og 115 kvadratmeter med altan eller terrasse.

Der er etableret 26 parkeringspladser til bebyggelsen.

Huslejeniveauet ligger på mellem 5.900 og 8.500 kroner om måneden + forbrug.

Åbent hus

Boligerne ligger cirka 2,4 kilometer fra Torvet i Esbjerg og tæt på indkøbsmuligheder, bager, supermarkeder, sportsfaciliteter og grønne områder. Huslejeniveauet vil ifølge boligforeningen komme til at ligge på mellem 5900 og 8500 kroner om måneden. Dertil kommer forbrug.

Boligerne er klar til indflytning den 1. april 2020, og de første lejekontrakter er allerede blevet underskrevet. Der er dog fortsat ledige boliger i det nye kompleks, og derfor inviterer Boligforeningen Fremad til åbent hus lørdag den 15. februar fra klokken 11.00 til 14.00. Her kan alle interesserede komme forbi og smugkigge på boligerne, der udlejes gennem DAB.

Esbjerg Kommune har finansieret grundkapital til byggeriet i form af 10 procent af byggeriets anskaffelsessum på cirka 64 millioner kroner.

Det tidligere Grafisk Trykcenter er blevet jævnet med jorden for at give plads til 30 familieboliger og en dagligvarebutik. Arkivfoto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce