Annonce
Billund

Nybyggeri påvirker brugsens regnskab negativt

Bundlinjen har røde tal, men regnskabet snyder lidt, siger uddeler Steven Nielsen. Der er mange omkostninger i forbindelse med byggeri og flytning, som er medvirkende til det negative resultat. Foto: Keld Stampe.

Den dårlige sommer, der var over Danmark i 2017, kan læses direkte i Super Brugsens salg af vin. Dårligt vejr betød færre grillaftener, og så købte vi ikke så meget vin.

Billund: Det giver ikke et retvisende billede af butikken, at Super Brugsen i Billund har kunnet præsentere et underskud for 2017 på 654.000 kroner. Ifølge uddeler Steven Nielsen skyldes de negative tal på bundlinjen eftervirkninger af byggeriet af den nye butik og den efterfølgende flytning.

- Ligesom regnskabet for 2016 var lidt mystisk, så er 2017-regnskabet det også. Det er negativt påvirket af byggeriet med 1,1 millioner kroner. Alle de omkostninger, vi har kunnet tage med i 2017-regnskabet, har vi taget med, fortæller Steven Nielsen.

Påvirket af byggeriet

De seneste års regnskaber har været påvirket af, at den gamle Super Brugsen på Butikstorvet blev solgt til Kirkbi A/S, og at der efterfølgende blev bygget en ny butik på Vejlevej.

Den betød, at Billund Brugsforening i 2016 havde et overskud på 14,3 millioner kroner. Egenkapitalen er nu på 15 millioner kroner, mens foreningen nu har gæld til realkreditinstitutter på knap 24,2 millioner kroner.

Dårlig sommer betyder mindre vin

Billund Brugsforening har oven på salget af den gamle og nu nedrevede butik på Butikstorvet en solid egenkapital, og uddeleren betegner det som en god forretning.

Omsætningen er i årets løb faldet med 2,9 millioner kroner til 49,6 millioner kroner. Halvdelen af den tabte omsætning skal findes inden for spil og tobak, og da avancen på disse områder er ret lav, bliver det ikke taget så tungt. Til gengæld var der også stort fald på salg af vin.

- Vi tabte 25 procent af omsætningen på vin, fordi vi havde en elendig sommer. Når sommeren er elendig, køber folk ikke så meget vin, for så skal de ikke sidde og grille, siger Steven Nielsen.

Annonce

Forventer øget omsætning

2018-regnskabet vil også vise røde tal - ifølge budgettet omkring 1,1 millioner kroner - og det skyldes igen de store afskrivninger. Om to-tre år er forventningen, at tallene nederst i regnskabet igen vil være sorte.

Steven Nielsen forventer, at der i år sker fremgang i omsætningen i Super Brugsen. Han mener dog ikke, at lukningen af Fakta i Billund kommer til at få nogen betydning for Super Brugsen. Den omsætning, der bliver tilovers herfra, vil formentlig tilfalde andre.

- Da Netto holdt lukket i et par uger i forbindelse med deres ombygning, tjente vi ikke en krone ekstra. Da de åbnede med bravur, mistede vi heller ikke en krone. Det er en kamp, som står indbyrdes mellem discountbutikkerne, siger Steven Nielsen.

Annonce
Navne For abonnenter

Lokalredaktøren anbefaler: Disse inspirerende mennesker bør du læse om

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Esbjerg For abonnenter

Nyt specialteam på sygehuset: Den mest smertefulde sygdom behandles i Esbjerg

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce