Annonce
Varde

Nybyggerier i Blåvand bliver revet væk

Allan Pedersen og to kammerater byggede tre identiske luksus-sommerhuse i Blåvand, der stod færdige sidste år. Fem dobbeltværelser med eget bad i hvert hus. Og husene er revet væk. Foto: Chresten Bergh
Entreprenør fra Bramming byggede først tre tre luksus-sommerhuse på Blåvands gamle skolegrund, som er udlejet hele tiden. Nu bygger han 22 ferie-rækkehuse – fire af de fem første er solgt.

Blåvand/Bramming: Entreprenør Allan Petersen fra Bramming har for alvor fået hul igennem som bygherre i Blåvand.

Først med tre luksussommerhuse, som han og to venner byggede på grunden, hvor Blåvand Skole engang lå.

- Vi har bygget tre identiske huse. De ser lidt forskelligt ud indenfor, fordi vi har forskellig smag i indretningen, men ruminddelingen er den samme, siger han.

Det er hans hustru, der har tegnet. Huse på 184 kvadratmeter, der især adskiller sig ved, at hvert af de fem dobbeltværelser har eget badeværelse.

Annonce

Skolen blev til sommerhuse

Den gamle Blåvand Skole blev i 1990 overdraget til foreningerne i Blåvand, som omdannede skolen til Blåvand Aktivitetscenter.

Det var kommunalbestyrelsen i den tidligere Blåvandshuk Kommune, der gav den gamle Blåvand Skole til byens foreninger.

I 2014 købte familien Slaikjær Blåvand Aktivitetscenter af foreningerne, for 12 millioner kroner.

Først var der planer om hotel og feriecenter på grunden, så boliger, og til sidst blev området solgt som 24 sommerhusgrunde i 2017 – med projektgrunden hvor Allan Petersen og hans svoger nu bygger rækkehuse som den sidste ledige plads.

De første ti rækkehuse er nu sat til salg. De koster 2.398.000 kroner.

Huse er revet væk

- Vores tanke var, at når vi byggede tre nabohuse med fem dobbeltværelser med eget bad, så ville de blive lejet sammen af store grupper. Men det er ikke sådan, de bliver brugt. Det er vennepar og familier, der lejer husene. Hvis man vil leje alle tre, skal vi hen i 2020 for at finde et tidspunkt, hvor alle er ledige, siger han.

Husene er med andre ord revet væk. Hans og hustruens blev i 2018, som var første hele år, lejet ud for over 300.000 kroner.

Den succes har givet blod på tanden.

Derfor bygger han nu sammen med sin svoger 22 ferie-rækkehuse på den sidste rest af skolegrunden, som familien Slaikjær egentlig havde reserveret til sig selv.

Familien Slaikjær, der står bag Hvidbjerg Strand Feriepark, købte Blåvands Gamle Skole, byggemodnede og udstykkede den som sommerhusgrunde i 2016. Dengang med en plan om selv at lave et projekt på grunden, men før jul blev projektet i stedet sat til salg.

22 rækkehuse på vej

- Der var skitseret et projekt med 16 sommerhuse. Vi har finpudset og tegnet 22 rækkehuse på 136 kvadratmeter med tre dobbeltværelser med eget badeværelse, siger Allan Petersen.

Rækkehusene bliver bygget i fem blokke. To med fem sammenhængende rækkehuse i hver og tre med fire i hver.

- Første blok med fem huse bliver færdig til maj. Derefter regner vi med en måned per hus, siger Allan Petersen.

Som med sit luksussommerhus har han igen mærket, at Blåvand rykker.

Af de fem første ferie-rækkehuse, som står færdig til maj, er de fire solgt.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

VUC Syd har fået ny direktør

Annonce