x
Annonce
Kolding

Nybyggerne banker på: Stadig rift om kommunens byggegrunde

Blandt andet her på Steenbjerg i Christiansfeld er der solgt en byggegrund, så Kolding Kommune nu kan melde alt udsolgt i udstykningen. Arkivfoto: Søren Gylling
Kolding Kommune solgte 69 parcelhusgrunde i 2019 - nøjagtig som i rekordåret 2018. Dog er salgsindtægter fra det samlede salg af jord til boliger og erhverv halveret.

Kolding: Nybyggerne banker stadig på i stort antal hos Kolding Kommune for at købe sig en byggegrund til et parcelhus.

I 2019 skrev kommunens salgsfolk slutsedler med købere af 69 kommunale parcelhusgrunde - og det er nøjagtig ligeså så mange som i 2018, hvor Kolding Kommune slog rekord med sit salg af jord til parcelhuse, almene boliger og erhvervsbyggerier.

Forrige år indbragte jordsalget godt nok næsten 100 millioner kroner til kommunekassen, mens der sidste år kun trillede lidt over 50 millioner kroner i kassen, hvilket er lidt over de 47,4 millioner kroner, som politikerne havde budgetteret med. Den store forskel på de to års salgsindtægter skyldes primært, at kommunen i 2018 solgte arealer til lejeboliger på Max Jørgensens Vej, til UC Syds kommende uddannelsesinstitution i campusområdet og til et privat højhusbyggeri på Cirkuspladsen.

Borgmester Jørn Pedersen (V) er tilfreds med resultatet af jordsalget i 2019.

- Jeg synes jo altid, det er positivt, når vi når over budgettet, men jeg er særligt glad for, at vi kan fastholde det høje tryk i antallet af solgte parcelhusgrunde og holde rimeligt ro på priserne. Man skal jo huske, at der er rigtig mange private udstykkere, som også sælger byggegrunde rundt omkring i kommunen for fuld fart, siger borgmesteren, der blandt andre nævner Pierre Legarths store udstykning syd for Vonsild.

- Så nu skal vi til at kigge ind i, hvor de næste kommunale udstykninger skal være, for vi vil ikke konkurrere med de private udstykkere, tilføjer han.

Annonce

Her blev de solgt

De 69 kommunale byggegrunde, der blev solgt i 2019, ligger her. I parantes er nævnt det antal grunde, der er tilbage i udstykningerne:

Sønderkobbel i Christiansfeld: 8 (16).

Markvænget Sdr. Bjert: 10 (4).

Anholtvænget Drejens: 12 (0).

Sandvænget Lunderskov: 7 (11).

Solgårdsparken Vester Nebel: 7 (0).

Aarøvænget Drejens: 8 (0).

Koralvænget Lunderskov: 3 (1).

Søkærparken Vester Nebel: 2 (0).

Elmevangen Eltang: 6 (0).

Vesterengen Viuf: 4 (4).

Granitvænget Lunderskov: 1 (1).

Steenbjerg Christiansfeld: 1 (0).

Sådan har salget af kommunale parcelhusgrunde udviklet sig:

2015: 36, 2016: 20, 2017: 87, 2018: 69, 2019: 69.

Bedre end naboerne

Det er især i Drejensområdet, at der er solgt grunde, men også udstykningerne på Markvænget i Sdr. Bjert og Sønderkobbel i Christiansfeld har der været stor interesse for. I udstykningen i Sdr. Bjert er der p.t. kun 4 grunde tilbage.

- Vi oplever, at folk kontakter vores salgskonsulenter i Strategisk Vækst, allerede inden grundene bliver sat til salg, så bevågenheden omkring grundene har været stor, fortæller Jørn Pedersen.

Salget af de 69 byggegrunde i Kolding er også højt sammenlignet med nabokommunerne. I Vejle blev der sidste år solgt 44 byggegrunde, i Fredericia blev der solgt 11, mens der i Middelfart blev solgt ni. I Danmarks tredjestørste by Odense blev der sidste år solgt 19 parcelhusgrunde, oplyser Kolding Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce