Annonce
Sønderborg

'Nybyggerne' kan blive din nabo: Stort tv-set up indtager Sønderjylland

Tv-vært Christian Degn er klar til at stå i spidsen for boligprogrammet 'Nybyggerne' for anden gang. I den seneste sæson så 757.000 danskere til tider med, når det blev vist som flow-tv. Foto: André Thorup
Det er første gang, at boligprogrammet 'Nybyggerne' optages i Sønderjylland. Lokationen er attraktiv, fortæller programchef efter at have modtaget mange ansøgninger fra folk, der gerne vil deltage.

Sønderborg: Der er gang i spartelmasse, malerpensler og vinkelsliber i de fire rækkehuse, som er markeret med farverne rød, gul, grøn og blå i det nye boligområde Linde Haven i Sønderborg.

Her er deltagerne til tv-programmet 'Nybyggerne' flyttet ind i de endnu helt tomme huse fredag den 7. maj.

Men hvem de fire par, som skal dyste i håndværkerfærdigheder, er, må programmets vært Christian Degn ikke afslører, da han mandag sammen med Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S), programchef hos Metronome Henrik Rasmussen og direktør ved Hanssen Ejendomme Michael Andersen viser rundt i 'det gule hus', hvor alt indvendigt stadig er rå beton med undtagelse af et enkelt rum, der har fået grønne nuancer på væggene.

Annonce

- Jeg må ikke fortælle, om deltagerne er sønderjyder, men det er nok ikke helt utænkeligt, at der er nogen fra egnen, siger Christian Degn, der er spændt på at følge, hvordan hvert par får udført deres mange idéer og designet et hjem, de selv har lyst til at bo i.

For vinder de finalen til efteråret, er huset på 120 kvadratmeter deres.

Nybyggerne

Den kommende sæson af 'Nybyggerne' er den syvende.

Programmet blev sendt første gang i 2013, hvor optagelserne fandt sted i Kolding-forstaden Vonsild. Siden har det været i Farum, Aalborg, Hedehusene, Randers og Silkeborg.

I 'Nybyggerne' skal fire par indrette hver deres drømmebolig helt fra bunden. Parrene vil løbende blive bedømt på deres håndværk og deres evne til at indrette boligen.

De dyster om at vinde boligen, som i år har en værdi af 2.8 millioner kroner.

Det er Hanssen Ejendomme i Sønderborg, der stiller fire huse til rådighed i den nye bydel Lindehaven.

Christian Degn er vært. Boligstylist og indretningsekspert Mette Helena Rasmussen danner dommerpar med tømrer og bygningskonstruktør Ask Abildgaard.

Udsendelserne sendes på TV 2 og produceres af Metronome.

- Det er fascinerende at følge med i deres udvikling og få inspiration, men derudover er der så mange andre lag i udsendelsen, som jeg holder af. Som seer får jeg lov at komme helt tæt på nogle mennesker og se, hvordan de som par tackler det at være under pres. De viser deres stærke og svage sider både som mennesker og håndværkere, siger tv-værten.

Han frygter lidt, at deltagerne kommer og beder om hans hjælp, når lofterne skal males, da Christian Degn der kunne være meget behjælpelig med sine 208 centimeter.

Værten som håndværker

Christian Degn må egentligt ikke hjælp deltagerne, men en lille hånd vil han gerne give, selv om han efter hans egen mening og særligt sin fars langt fra er den store håndværker.


For mig var det sværeste at mure. Derfor er det helt vildt imponerende, at deltagerne kan gøre det så godt under tidspres. Selvfølgelig mislykkes nogle idéer indimellem og bliver lidt klodset

Christian Degn, vært på 'Nybyggerne'


Evnerne som murer og tømrer er dog forbedret siden sidste sæson, der var hans første som vært for TV 2-programmet.

- Skal jeg selv vurdere, ligger mine evner omkring syv på en skala fra et til ti, hvis jeg må benytte Youtube til at se en video af det, jeg skal lave. Spørger jeg min far, vil han nok mene, at de er rykket fra to til fire, fortæller Christian Degn.

Han er blevet bedre til at bruge sine hænder til praktisk arbejde efter at have lavet tv-programmerne 'Alt det min far ikke har lært mig'. Her kastede den 41-årige østjyde sig ud i at mure en bænk, der står ved gadekæret i hans fødeby Råby, som ligger nær Randers.

Bænken er det håndværkerprojekt, som Christian Degn er mest stolt af.

Annonce

Sammenlignes med storby

Efter selv at have forsøgt at få mursten til at ligge lige og sætte fliser op er Christian Degns respekt for deltagerne i 'Nybyggerne' og generelt selvlærte handy-mennesker kun vokset.

- For mig var det sværeste at mure. Derfor er det helt vildt imponerende, at deltagerne kan gøre det så godt under tidspres. Selvfølgelig mislykkes nogle idéer indimellem og bliver lidt klodset, men det er med til, at du og jeg kan spejle os i dem, forklarer han og bemærker, at parrene også skal have sans for boligindretning.

Optagelserne til programmet er gået i gang den 7. maj og kører frem til den 22. juni, hvorefter programmet bliver vist i løbet af efteråret 2021 og afsluttes med en live finale fra Sønderborg. Det har taget halvandet år at få aftalen om lokationen på plads. Foto: André Thorup

Første gang, de skal vise, hvad de kan, er, når soveværelset skal bygges og indrettes. Det skal stå færdigt dagen efter fremvisningen af husene, fortæller Henrik Rasmussen fra produktionsselskabet Metronome.

Han har været med til at caste deltagerne og har her lagt meget vægt på, at det er par, der gerne vil bosætte sig i Sønderborg.

- Det er vigtigt, at de kan se sig selv have en fremtid i byen. Huset skal laves efter det og ikke blot være et, de vil sælge efter eventuelt at have vundet. Vi kan se, at byen er attraktiv målt på mængden af ansøgninger. Der har været rigtig mange, siger programchefen uden at sætte tal på.

Han er også selv virkelig tilfreds med, at lokationen til denne sæson er Sønderborg.

Det samme er Christian Degn, der sammenligner byen Los Angeles efter at have løbet en tur langs havnepromenaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce