Annonce
Erhverv

Nye besøgstal for Ribes attraktioner: Ingen slår Ribe Domkirke

Ribe Domkirke var i 2019 den attraktion i og omkring Ribe med flest besøgende. Arkivfoto: Orla Lund
Blandt Ribes attraktioner er der ingen over og ingen ved siden af Ribe Domkirke i forhold til besøgstal. Nye tal viser også de første målinger for både Jacob A. Riis Museum og ruinen ved Kannikegården, som rigtigt mange besøger i forbindelse med besøg ved Ribe Domkirke.

Ribe: 201.721.

Så mange besøgende gik der i 2019 igennem tælleapparaterne i Ribe Domkirke, og dermed ligger Ribe Domkirke igen på en solid førsteplads på listen over de attraktioner i Ribe og omegn med flest gæster i 2019.

Nummer to på listen er Vadehavscentret, der i 2019 havde 91.000 besøgende, mens Ribe Vikingecenter havde 63.678 besøgende i 2019, hvilket på nær rekordåret 2017 er det højeste nogensinde.

I tallene ligger dog den faktor, at det er gratis at komme ind i Ribe Domkirke, men udover et gratis besøg i selve Domkirken, har 66.176 gæster betalt entré for at komme til tops i Domkirkens tårn, hvilket er det næsthøjeste antal nogensinde. Derudover har 55.000 gæster besøgt Domkirkemuseet inde i kirken, mens yderligere 38.115 gæster har oplevet ruinen i Kannikegårdens indre, hvor der først blev opsat en tæller 11. juni 2019.

Formand for kirkens menighedsråd, Tage Rosenstand, er glad for de mange besøgende, men har har svært ved at sige eksakt, hvorfor så mange gæster stadig besøger domkirke, borgertårn, museum og Kannikegårdens ruin.

- Bygningens volumen, set i forhold til byen og det flade landskab, giver i sig selv en branding af betydning og en usædvanlig markant bygning. Carl Henning Pedersens udsmykning af apsis har været og er for mange et vigtigt element for et besøg, og så er Domkirken meget åben og lys og et rart, enkelt rum at besøge, siger Tage Rosenstand og forklarer, at hele 42.866 af årets gæster besøgte kirken i juli.

Annonce

Endnu en attraktion

19. juni 2020 får Ribe endnu et museum, der kan tiltrække både lokale og turister, når heksemuseet HEX! åbner i Quedens-komplekset.

Her fokuserer man på forfølgelsen og den frygt, der var forbundet med hekse. På sigt vil man gerne dykke endnu længere ned i temaet magi, og derfor arbejder Sydvestjyske Museer lige nu på at skaffe midler til endnu et museum, som man gerne vil åbne om nogle år i Quedens-komplekset.

Glad for nyt museum

I 2019-tallene var der blandt andet besøgsrekord for Ribe Kunstmuseum med over 24.000 gæster og rekord i antallet af bookinger på Vadehavscentret, og hos Sydvestjyske Museer udtrykker direktør Flemming Just stor tilfredshed med besøgstallene for Museet Ribes Vikinger med 35.000 gæster og Det Gamle Rådhus med 3200 gæster.

Også er han især glad for statistikken for Jacob A. Riis Museum, der åbnede i juni 2019.

- Vi var spændte på, hvor mange gæster det ville tiltrække, når vi har at gøre med en mand, som ikke er kendt blandt udenlandske turister og for den sags skyld i den brede befolkning i Danmark? Men det er gået overvældende godt.

Flemming Just forklarer, at 10.145 gæster besøgte museet siden prinsesse Benediktes indvielse.

- Vi får rigtigt mange flotte tilbagemeldinger, og vi kan se, at vi tiltrækker mange besøgende fra Østdanmark. Desuden glæder det os rigtig meget, hvor godt ripenserne har taget imod museet. Mange fortæller mig, at de har taget venner og familie med for at se museet, siger Flemming Just, der også er glad for, at succesen for Riis-museet ikke er gået ud over Museet Ribes Vikinger, der havde en fremgang på tre pct. fra 2018 til 2019.

Ribe Domkirke var i 2019 den attraktion i og omkring Ribe med flest besøgende. Arkivfoto: Orla Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce