Annonce
Billund

Nye boliger kan være på vej til Vorbasse - hvem vil være med?

Ved siden af tankerne om byfornyelse i Vorbasse er der også tanker om nye, alternative boliger - med masser af fællesskab og naboskab. Arkivfoto

Arbejdsgruppe i Vorbasse præsenterer torsdag aften et boligprojekt, der kan blive til virkelighed. Intet er besluttet, og alle er velkomne til at tilkendegive deres mening.

Vorbasse: Et boligprojekt med mellem 15 og 25 lejeboliger, der deles om fælles opholdsarealer, og hvor åbne pladser og tætte passager binder husene sammen i en grøn oase, hvor der er plads til det gode naboskab, og hvor byen i øvrigt frit kan færdes. Det er ét scenarie for et nybyggeri med boliger i Vorbasse.

Loop Architects fra Aarhus vil torsdag aften præsentere netop sådan et bud på et nyt boligområde i Vorbasse, men intet er besluttet endnu. I første omgang ønsker arbejdsgruppen under lokalrådet, der har arbejdet med ideerne, at finde ud af, hvordan stemningen er i Vorbasse, og om der er interesse for eventuelt nye boliger, hvor tanken også er, at gammel og ung skal bo side om side.

Projektet kommer af, at Vorbasse fortsat skal udvikle sig og trække folk til for at kunne leve som landsby med skole, brugs og butikker.

- Byfornyelsesprojektet er én ting. Vi er det andet ben, siger Claus Larsen fra bosætningsgruppen, der ser planerne som inspiration til den videre udvikling.

Annonce

Det er ikke et nyt bycentrum, men et sted, hvor der er mulighed for at dyrke fællesskab og naboskab, så snart man er udenfor døren.

Claus Larsen, Arbejdsgruppen Bosætning under lokalrådet

Måske olde-kolle

- Det er lidt fluffy lige nu, men meningen er, at vi forhåbentlig får så mange tilkendegivelser, at vi kan arbejde videre med det, siger Claus Larsen, der endnu ikke kender behovet for boliger i Vorbasse, men han ser mange muligheder:

- Det kan være et olde-kolle eller et seniorboligfællesskab, men måske er der også brug for noget til enlige forsørgere, siger Claus Larsen.

Torsdag aften kan man høre arkitekternes tanker bag og se og røre ved en skummodel af det nuværende forslag.

Vil der være stemning for det, vil arbejdsgruppen tage kontakt til kommunen eller et boligselskab.

Stor frihed

Hvornår et eventuelt projekt vil stå færdigt, tør Claus Larsen ikke gisne om, men ideen taler til ham:

- At bo sådan et sted vil betyde stor frihed for mig. Man kunne gøre, hvad man ville - uden at skulle tænke på, om græsset var blevet for højt, eller stakittet skulle males.

Mødet foregår fra 19-21 torsdag aften i Vorbasse Fritidscenter. Hvor boligerne evt. skal ligge, afsløres først på mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce