Annonce
Sønderborg

Nye bombetrusler mod gymnasier ligner sag fra Sønderborg

27. september var politiet massivt til stede ved Alssundgymnasiet på grund af en bombetrussel. Arkivfoto: Henrik Rath
Bombetrussel mod gymnasium i Sønderborg er ikke enestående. To nordjyske gymnasier har nu fået lignende bombetrusler på mail som den, der ramte Alssundgymnasiet sidst i september.

Sønderborg: "Bombe placeret på Søndervangsvej", stod der kort i en mail, som en tidlig morgen sidst i november poppede op i mail til ledelsen på Dronninglund Gymnasium i Nordjylland.

En uges tid forinden havde et andet gymnasium i Brønderslev modtaget en tilsvarende bombetrussel.

På Alssundgymnasiet i Sønderborg har rektor Jeppe Kragelund noteret sig de seneste trusler. De minder til forveksling om den trussel, der ramte hans gymnasium en tidlig fredag morgen, den 27. september.

- Det var en helt lignende bombemail afsendt fra sammen mailudbyder og skrevet efter sammen skabelon, siger Jeppe Kragelund, som desuden har bidt mærke i at gymnasiernes navne næsten kommer i alfabetisk rækkefølge.

- Trist at nogen føler behov for at true vigtige samfundsinstitutioner, tilføjer Jeppe Kragelund.

Annonce
Rektor på Alssundgymnasiet, Jeppe Kragelund, da han tiltrådte for et år siden. Arkivfoto: AGS

Næppe reelle trusler

Hverken Syd og Sønderjyllands Politi eller Nordjyllands Politi fandt nogen bombe på de respektive gymnasier.

- Der er efter vores undersøgelser i dag intet, der tyder på, at der er tale om reelle trusler, har vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Poul Severinsen sagt ifølge avisen Nordjyske.

Han oplyser desuden, at politiets vurdering også sker på baggrund af den seneste tids grundløse trusler via kommunikationssystemet AULA. Her har flere folkeskoler i de seneste uger modtaget falske bombetrusler.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker man stadig nogle digitale spor og samarbejder med kollegerne i Nordjylland.

- Der kan sagtens være en sammenhæng, men vi vil altid tage en bombetrussel alvorligt. De seneste erfaringer kan selvfølgelig få betydning for, hvor stort et mandskab vi rykker ud med, siger politikommissær Thomas Berg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce