Annonce
Varde

Nye Borgerlige har ikke tilmeldt sig valget i Varde

Morten Filipsen fra Nye Borgerlige med sin søn, Benjamin på halvandet år. Foto: Yvonn Tittel

Nye Borgerlige har fortalt JydskeVestkysten, at partiet stiller op til kommunalvalget. Men partiet har ikke indleveret en kandidatliste til kommunen, og vælgerne kan derfor ikke stemme på det.

Annonce

Varde Kommune: 10 partier og en lokalliste stiller op til kommunalvalget i Varde Kommune ved dette valg. Varde Kommune har nemlig nu fremlagt, hvilke kandidater, der vil stå på stemmesedlen på valgdagen, den 21. november.

Men mest interessant er faktisk, hvem der ikke står på listen. Selvom Morten Filipsen har sagt, at han vil stille op for Nye Borgerlige, så er hverken han eller hans parti at finde på stemmesedlen. Martin H. Petersen, der er kommunikationsmedarbejder for Varde Kommune, oplyser, at det er fordi, partiet ikke har indleveret noget.

JydskeVestkysten får fat i Morten Filipsen tidlig tirsdag eftermiddag, hvor han dog ikke kunne sige, hvad der er gået galt, siden partiet ifølge kommunen ikke har tilmeldt sig valget.

- Der er også en, der har skrevet til mig, at jeg ikke stiller op. Det forstår jeg ikke. Men det kan være, der er noget, der er glippet et sted, siger han.

Morten Filipsen

37 år

Gift, to børn, bor i Roust.

Sikkerhedsvagt Securitas Esbjerg siden 2015.

Annonce

78 kandidater

Det bliver et valg med forholdsvis mange lister og mange kandidater ved dette valg.

Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten stiller op endnu engang, og får denne gang følgeskab af Lokallisten, Kristendemokraterne og Alternativet.

I alt er der 78 kandidater, hvor der ved seneste valg var 69. I alt skal der vælges 25 byrådsmedlemmer.

Annonce

Valgdag begynder tidligt

Kommunalvalget er tirsdag den 21. november. Valgstederne er åbne fra klokken 8 til 20. Det er nyt, at man kan stemme fra så tidligt om morgenen. Tidligere åbnede valgstederne først klokken 9.

Samtidig med kommunalvalget er der også valg til regionsrådet. I Varde Kommune stemmer man på kandidater til regionsrådet i Region Syddanmark.

I Varde Kommune kan man afgive sin stemme på 23 forskellige afstemningssteder på valgdagen.

Man kan brevstemme fra tirsdag den 10. oktober til fredag den 17. november i kommunens borgerservicecenter eller et andet brevstemmested.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce